اصول و قوانین قبول ترکه

اصول و قوانین قبول ترکه : مدیریت ترکه و اداره نحوه پرداخت بدهی متوفی و تصفیه ی دیون وی ، قبول ترکه نام دارد. قبول ارثیه حالتی است که ورثه باید بنا بر اختیار و اراده خود در راستای اداره و تصفیه ی دیون قدم گذارند. از سویی دیگر چنانچه ورثه طی مدّت 30 روز رد ترکه را اعلام نکنند به منزله ی قبول ارثیه خواهد بود.

لازم به ذکر است که اصول و قوانین قبول ترکه تنهابه منزله ی قبول ارث به جای مانده از متوفی نیست. شما عزیزان بهتر است پیش از هر اقدامی در پرونده های حقوقی با وکیل تخصص گروه حقوقی عدل محور مشورت نمایید برای این منظور شماره تماس 09305297504 برای ارائه مشاوره حقوقی رایگان در نظر گرفته شده است.

قبول ارثیه و انواع آن

  • قبول مشروط ترکه.
  • قبول مقید ترکه.
  • قبول ضمنی ترکه.
  • قبول صریح ترکه.
  • قبول مطلق ترکه.
  • قبول ترکه بنا بر تحریر ترکه.

قبول ترکه نباید مشروط به یک شرط باشد

با توجه به آنچه که در قانون امور حسبی بیان شده است:
قبول ارث از سوی وراث نمیتواند مشروط بر یک شرط باشد. برای مثال:
وراث چنین بگویند که ترکه را میپذیرند به شرط آن که دیون متوفی را پس از گذشت یک سال پرداخت نمایند.البته در صورتی که طلبکاران با شرط گذارده شده از سوی وراث موافقت نمایند، شرط اعمال خواهد شد.

قبول ارثیه باید به صورت منجز باشد

قبول ارث از سوی وراث لازم است به صورت منجز باشد و نباید مقید و بدون تکلیف باقی بماند. برای مثال:
وراث چنین بگویند که اگر دام های متوفی در سال آینده زنده بماند و دچار بیماری نشود آن را خواهند پذیرفت. در غیر این صورت دام را نخواهند پذیرفت.

قبول ترکه

قبول ضمنی ترکه چیست؟

از سویی وراث ممکن است بر روی اموال بر جای مانده از سوی متوفی تصرفاتی انجام شود. برای مثال:
وراث خانه ی مسکونی یا ملک تجاری متوفی را به اشخاص دیگر اجاره دهند.
اگر چنین عملیاتی از سوی وراث بر روی ترکه واقع شود نشانگر قبول ترکه به صورت ضمنی خواهد بود. در قبول ضمنی نیز در صورتی که وراث عدم قبولی خود را در راستای رد ترکه طی مدّت 30 روز اعلام ننمایند، به منزله ی قبول ارث خواهد بود.

قبول صریح ترکه

قبول صریح ترکه عبارت است از قبول به صورت کتبی یا شفاهی ترکه.
قبول کتبی ترکه یا در قالب سند رسمی (در دفاتر اسناد رسمی) و یا در قالب سند عادی است. زمانی که قبول صریح ترکه به صورت کتبی باشد لازم است به اطلاع دادگاه برسد. دادگاه ملزم میباشد پس اطلاع از سوی وراث آن را در دفتر مخصوصی درج نماید.

زمانی که قبول ارثیه از سوی وراث در قالب ذکر آن به صورت شفاهی باشد، لازم است پذیرش صورت گرفته از سوی وراث به اطلاع دادگاه نیز برسد.

قبول ترکه بعد از رد ترکه

گاهی اتفاق افتاده که وراث در ابتدای کار ترکه را نپذیرفتن و آن را رد ترکه کردند اما بعد از گذشت مدتی پشیمان شده و می خواهند ترکه را قبول کنند در این صورت خواسته آنها پذیرفته خواهد شد البته به شرطی که تا آن مدت مدیری شخصی برای مدیریت ترکه تعیین نشده باشد.

حال اگر تنها یکی از ورثه ها مدیریت ماترک را بپذیرد دیگر وراث به هیچ وجه حق ندارند درباره نحوه مدیریت ترکه یا پرداخت بدهی ها و تصفیه ماترک اقدام کنند و حتی حق اعتراض نسبت به نحوه مدیریت ترکه نیز از آنها سلب خواهد شد.

قبول ترکه بنا بر تحریر ترکه

در مرحله ی اول تحریر ترکه انجام میشود. پس از آن وراث قبول میکنند که در برابر دیون متوفی جواب گو باشند یا نه. در این حالت از قبول ارث ، میزان مسئولیت وراث در برابر دیون متوفی به همان میزان است که درصورت تحریری ترکه بیان شده است. از این جهت هنگامی که یک فردی بعد از چندین سال مدعی و طلبکار واقع گردد، به وراث مربوط نخواهد شد. زیرا وراث به میزان صورت تحریری ترکه، دیون متوفی را قبول نموده اند.

چنانچه وراث طی مدّت زمان تعیین شده، رد ترکه را به دادگاه بیان ننمایند، به معنای قبول ارثیه خواهد بود. بنابراین لازم است در صورت رد ترکه بدین نکته از سوی وراث توجه گردد. گروه حقوقی عدل محور نظر به سالها فعالیت تخصصی در حوزه ارث و بهره گیری از وکلای متخص در این حوزه می تواند بهترین راهنمای شما در طی مسیر و تسریع در روند رسیدگی باشد .

تماس با گروه حقوقی عدل محور : 09305297504

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *