وکیل پرونده قاچاق

وکیل متخصص قاچاق : قاچاق یک جرم کیفری است و عواقب نامطلوبی به دنبال دارد. تمامی کشورها در سطح جهان با این پدیده در مبارزه هستند و برخی از آن ها، مجازات های سخت و سنگینی را برای چنین افعالی در نظر گرفته اند. ایران نیز در زمره کشورهایی قرار دارد که برخورد سخت گیرانه ای با قاچاق داشته و قاچاق چیان را باتوجه به نوع محموله و میزان آن به مجازات می رساند.

وکیل قاچاق فردی است که در زمینه دفاع از متهمین چنین پرونده هایی به تبحر لازم دست یافته است. اصولا قاچاقچیان حمایت افراد جامعه و حتی دوستان خود را بعد از ثبت اتهام از دست می دهند و در این شرایط هیچ فردی همانند وکیل متخصص قاچاق نمی تواند به دفاع از آن ها بپردازد. بنابراین شما نیز اگر به چنین اتهامی مواجه شده اید بهتر است پیش از شروع دادرسی، یک وکیل قاچاق بگیرید و از تضییع حداقل حقوق خود در مقابل مقامات قضایی جلوگیری کند.

وکیل قاچاق

قاچاق به چه معناست؟

باتوجه به آنچه که در قوانین ایران درج شده است قاچاق عبارت است از:

 هر فعل یا ترک فعلی که منجر به نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز گردد و بر اساس این قانون یا سایر قوانین داخلی در جمهوری اسلامی ایران، قاچاق محسوب و برای آن مجازات‌ تعیین شده باشد، در مبادی ورودییا هر نقطه از کشور حتی محل عرضه آن در بازار داخلی کشف گردد مشمول قاچاق بوده و متصدیان آن ها نیز در حکم قاچاقچی خواهند بود.
بنابراین می توان به خوبی دریافت حتی بسیاری از اعمالی که ما تصور نمی کردیم در حکم قاچاق باشد در قوانین ایران به عنوان قاچاق جرم انگاری شده و مشمول مجازات خواهند بود.

انواع محموله هایی که در این تعریف مورد تصدیق قانون گذار واقع شده اند به دو بخش تقسیم می شوند:

  • کالاهای ممنوع که حتی نمی توان در خصوص آن ها تشریفات قانونی را انجام داد. مواد مخدر و مشروبات الکلی نمونه بارز این کالاهاست.
  • کالاهای مجاز مشروط که پس از طی کردن پروسه های قانونی برای ورود به کشور اعم از عوارض گمرک، ترخیص کالا و … برگه مجوز ورود و خرید و فروش را پیدا می کنند.

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز که متشکل از سمت های مهم و بسیار زیادی است تشکیل دهنده این ستاد برای بررسی جرم هستند.

مجازات قاچاق

همانطور که وکیل قاچاق پیش تر بیان کرد، باتوجه به اینکه چه کالایی قاچاق شده است (کالای ممنوع یا مجاز مشروط) و اینکه به چه میزانی بوده است در تعیین مجازات تاثیر گذار است اما یک حکم کلی در این خصوص وجود دارد که به شرح ذیل می باشد:

  • اگر ارزش کالا یا کالاهای قاچاق شده تا 10 میلیون ریال باشد مجازات آن معادل رد مال و جریمه نقدی به میزان دو تا سه برابر آن است.
  • اگر ارزش کالا از 10 میلیون ریال تا 100میلیون ریال باشد مجازات آن علاوه بر رد مال، سه تا 5 برابر ارزش کالا به عنوان جریمه نقدی است.
  • در صورتی که ارزش کالای قاچاق شده از 100 میلیون ریال تا یک میلیارد ریال باشد علاوه بر رد مال و جریمه نقدی به میزان 5 تا 7 برابر کالا، مجازات حبس به مدت 6 ماه تا دو سال نیز اضافه می گردد.
  • مجازات قاچاقی که بیش از یک میلیارد ریال باشد علاوه بر رد مال، جریمه نقدی به میزان 7 تا 10 برابر ارزش کالا و همچنین حبس به مدت 2 تا 5 سال خواهد بود.

این را هم اضافه کنیم که مجازات های مذکور برای قاچاق های ساده و معمولی مانند قاچاق پارچه یا لوازم الکترونیکی اعمال می شود و در صورتی که کالای قاچاق شده در زمره کالاهای ممنوع باشد یا جرم صورت گرفته به طور سازمان یافته انجام شده باشد و مشمول باندهای حرفه ای و مافیایی باشد حتی ممکن است به عنوان مفسد فی الارض نیز معرفی شده و مشمول اعدام شوند.

بنابراین همانطور که مشاهده می کنید قاچاق می تواند از یک مجازات ساده همانند گزینه اول تا مجازات اعدام نیز گشترش یابد به همین علت قوانین مربوط به آن بسیار پیچیده بوده و در برخی از موارد صرفا می توان با استفاده از جزییات قانون، درخواست تخفیف مجازات نمود. در هر صورت بهترین کار ممکن است این است که به محض مواجه شدن با این مسئله هر چه سریع تر از مشاوره حقوقی وکیل کیفری استفاده نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *