روش های اقدام برای اعاده حیثیت
اعاده حیثیت : کلمه اعاده ریشه عربی داشته و به معنای برگرداندن و بازگشتن میباشد و کلمه حیثیت نیز ، آبرو و اعتبار تعریف شده است.
اعاده حیثیت به معنای برگرداندن آبرو و اعتبار بوده و در قانون نیز پیش بینی شده است. اگر تا به اینجا آمدید پس یعنی نیاز به کمک در این خصوص دارید و میخواهید اعتبار و آبروی از دست رفته خود را برگردانید.
با مشاورین و وکلای حقوقی عدل محور همراه باشید تا در خصوص روند قانونی اعاده حیثیت به شما توضیح دهیم و به شما باید ها و نباید های آن را بگوییم و خرافه های حقوقی در این خصوص را نیز به شما توضیح دهیم.
تعریف اعاده حیثیت
اعـاده حیـثیت زمانی مطرح میگردد که فردی ادعایی دروغین کند و با این ادعای دروغین علیه دیگری شکایت کند و وی را متهم به ارتکاب جرمی نماید و هرگز نتواند جرم طرف مقابل را ثابت نماید و همچنین برای دادگاه نیز محرز گردد که وی بدون دلیل و بدون مدرک و همچنین با قصد ضرر زدن به آبرو و حیثیت طرف مقابل ، اقدام به طرح این شکایت نموده است.
برای مثال اگر کسی به دیگری افترا بزند و وی را متهم به جرمی کند به قصد از بین بردن آبروی وی و هرگز جرم طرف مقابل در دادگاه ثابت نشود ، متشاکی میتواند از وی به دلیل از بین بردن آبرو و اعتبارش شکایت کند . درخواست اعـاده حـیثیت را داشته باشد.
اعاده حیثیت در قانون مجازات اسلامی
در قانون مجازات اسلامی ، اعاده حیثیت اینگونه تعریف میگردد که اگر کسی امری را صراحتا به دیگری نسبت دهد و یا آن را در مورد آن فرد منتشر نماید که آن عمل جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن را نیز ثابت نماید ، به یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق محکوم میگردد.
همچنین در جایی دیگر در قانون مجازات اسلامی گفته شده است که اگر کسی به قصد ضرر زدن به غیر چه شخص حقیقی باشد و چه شخص حقوقی یا به قصد تشویش اذهان عمومی ، دروغ هایی را منتشر کند و یا امری را صراحتا یا غیر مستقیم به دیگری نسبت بدهد ، علاوه بر اعـاده حیـثیت به حبس از دو ماه تا دو سال محکوم شده و تا 74 ضربه شلاق نیز به همراه دارد.
اعاده حیثیت در قانون مسئولیت مدنی
در قانون مسئولیت مدنی نیز ، اعاده حیثـیت اینگونه تعریف میگردد که چنانچه کسی چه عامدا و یا چه در نتیجه بی احتیاطی ، به جان ، مال ، سلامتی ، آزادی ، حیثیت و یا آبروی دیگری لطمه ای وارد کند که موجب ضرر مادی یا معنوی یا روحی وی گردد ، مسئولیت جبران خسارت ناشی از عمل خود را به همراه دارد.
میتوانید طرح شکایت افترا و یا نشر اکاذیب را در دادسرا صالح به رسیدگی داشته باشید اما قبل از آن حتما با یک وکیل یا مشاور حقوقی متخصص اعاده حیثیت در ارتباط باشید چرا که تمامی این جرائم شرایط خاص خودشان را دارند و در صورتی که نتوانید اثبات نمایید به مشکل دچار خواهید شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.