حکم دستفروشی در قانون

این روزها به علت مشکلات اقتصادی و معیشتی و گرانی اکثر فروشنده ها به دستفروشی روی آورده اند. بدون انکه از حکم دستفروشی اگاهی داشته باشند. با افزایش قیمت ها و همچنین کم شدن توانایی خرید در مردم شروع به کار و راه اندازی یک کسب و کار به شدت سخت شده است.

خرچ و مخارجی نظیر اجاره کردن مغازه،خرید کالاهای مورد نیاز اولیه و … همه و همه کوچیکترین مخارجی هستند. که برای شروع به یک کسب و کار نیاز داریم که نیاز به سرمایه ی اولیه ای هنگفت و زیاد دارد.

به همین دلیل بسیاری از افراد به دستفروشی روی می آورد و کالایی که قصد فروش آن را دارند را خریده و در کنار خیابان های شلوغ و پر رفت و آمد بساط خود را پهن میکنند. به فروش کالاهای خود میپردازند و از همین راه کسب درآمد مینمایند.

حال بحث اینجاست که گاهاً دستفروشان با مواجهه ی ماموران نیروی انتظامی یا شهرداری مواجهه میشوند. که بساط آنان را جمع میکنند و به نوعی آنان را از محل های شلوغ و پر رفت و آمد دور میکنند اما آیا واقعاً دستفروشی جرم است؟

در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم. که آیا دستفروشی جرم است یا خیر و به طور کلی،حکم دستفروشی مطابق قانون چیست؟ در ادامه مطلب با عدل محور همراه باشید.

آیا دستفروشی جرم است؟

مطابق آن تعریفی که حقوقدانان از جرم ارائه میدهند،جرم به هر عملی گفته میشود؛ که مطابق قانون انجام یا ترک انجام آن مجازات معین شده در قانون را در پی داشته باشید.
هرچقدر که در کتاب قانون مجازات اسلامی و دیگر قوانین خاص نظیر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و … جست و جو کنیم. جرمی تحت عنوان دستفروشی یا حتی شبیه به آن وجود ندارد و نمیتوان دستفروشی را جرم تلقی کرد. برای آن مجازات های نظیر زندان،جزای نقدی یا … معین نمود.

حکم دستفروشی

حکم دستفروشی در قوانین حقوقی

همانگونه که ذکر شد،دستفروشی مطابق هیچ یک از قوانین کیفری جرم نبوده و دارای مجازات نمیباشد. در قوانین حقوقی نظیر قانون مدنی و قانون تجارت نیز برای دستفروشی حکمی معین مشخص نشده است. هیچ ضمانت اجرایی برای دستفروشی کردن وجود ندارد.

یعنی به صرف اینکه فردی دستفروشی میکند. نمیتوان علیه او دادخواست حقوقی یا شکوائیه کیفری مطرح نمود و او را تعقیب کرد.

آیا دستفروشی تخلف است؟

همانگونه که ذکر شد از منظر حقوقی دستفروشی نه جرم بوده و نه قابل مجازات و مطالبه خسارت از محاکم حقوقی میباشد. اما شاید بتوان اینگونه عنوان کرد که دستفروشی،مطابق آنچه در قوانین مختلف آمده است تخلفی بوده، که برای آن جبران خسارت و یا گاهاً مجازات های معین شده باشد.

مواردی که در قوانین مختلف الزامی میباشند را دستفروشان رعایت نمیکنند. این خود نوعی تخطی از قانون میباشد.
مواردی نظیر عرضه کالا در خارج از شبکه،عدم پرداخت مالیات،سد معبر عابران،فروش اجناس و کالا بدون دریافت مجوز های لازم و … .

که تمامی موارد فوق از جمله مواردی میباشند که تخلف بوده و چنانچه با دستفروشان مقابله میگردد. به دلیل تخلفاتی بوده که آنان مرتکب میشوند و نه به دلیل جرم بودن دستفروشی و یا دارای ضمانت اجرای حقوقی داشتن دستفروشی.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *