تعریف قانون حاکم و نکات مهم حقوقی آن
نکات مهم قانون حاکم : در زمانی که اختلافی پیش می آید قانون حاکـم بر اختلاف قانونی است که جدیدا تصویب شده است و در موارد خارج از قراردادها قانون زمان طرح دعوا می باشد . در ادامه با عدل محور همراه باشید…
قانون حاکم بر قراردادها
در تعیین قانون حـاکم دو معیار عینی و شخصی وجود دارد .معیار عینی یعنی قانون حاکـم بر قراردادها به حکم قانون و بر حسب معیار عینی است و معیارشخصی یعنی بر حسب توافق طرفین میتوان قانون حاکم را تعیین کرد .
در صورتی که طرفین قانون حاکـم بر قرارداد را تعیین کرده باشند اگر اختلافی پیش اید قانون حاکـم همان قانونی است که طبق توافق طرفین مشخص شده است اما در صورتی که قانون حاکـم تعیین نشده باشد در اینصورت طرفین تابع قانون محل وقوع عقد هستند .
طبق قانون تعهدات ناشی از عقود تابع قانون محل وقوع عقد است مگر اینکه متعاقدین اتباع خارجه بوده و آن را صریحا یا ضمنا تابع قانون دیگری قرار داده باشند .
بنابراین طبق این ماده قانون حاکم بر قرارداد ها قانون محل وقوع قراردادهاست . در صورتی که قانون حاکم تغییر پیدا بکند قانون زمان تنظیم قرارداد هاست .
اسناد از حیث تنظیم تابع قانون محل تنظیم خود می باشد .
قانون مدنی
قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و اهلیت اخاص و ارث در مورد کلیه اتباع ایران ولو اینکه مقیم در خارجه باشند مجرا خواهد بود . بنابراین طبق این ماده در صورتی که طرفین قراردادی را تنظیم کرده باشند طبق این ماده تابع قانون ایران است مگر اینکه به صورتی دیگر توافق کرده باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.