مجازات رانندگی در حالت مستی
مجازات رانندگی در حالت مستی : رانندگی در حالت مستی مشمول دو نوع مجازات مندرج در قانون مجازات اسلامی و قوانین مربوط به راهنمایی و رانندگی است؛ چرا که مصرف مسکر و مشروبات الکلی حرام بوده و مشمول مجازات حدّ به میزان 80 ضربه شلاق است. از طرف دیگر استفاده از وسایل نقلیه موتوری در زمان مستی نیز نوعی تخلف رانندگی محسوب می شود و در صورتی که متضمن یک جرم دیگر مانند تصادف، سرعت غیر مجاز، عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی گردد مشمول حداکثر مجازات تعیین شده برای این جرم می گردد.
مجازات شرب خمر و مستی با توجه به قانون مجازات اسلامی
قانون مجازات اسلامی به صورت دقیق و کاملا تعیین شده به بررسی جرم شرب خمر پرداخته است. این قانون در مواد متعددی از بخش حدود در خصوص مصرف مشروبات الکی مقرر می دارد که:
- مصرف مسکر اعم از خوردن، تزریقیا تدخین، کم باشد یا زیاد ، جامد باشد یا مایع ، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد شرب خمر است.
- خوردن آب جو مسکر هرچند منجر به مستی نشود باز هم مشمول حد می گردد.
- شرع اسلام حدّ شرب خمر برای بار اول و دوم را 80 ضربه شلاق تعیین نموده است.
- در صورتی که دوبار بر فردی که شرب خمر نموده است مجازات شرب خمر اعمال شود برای بار سوم کشته می شود.
مجازات رانندگی در حالت مستی با توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی
اعمالی که در این قانون مورد بررسی واقع می شوند در قالب تخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی مطرح می شوند. در این خصوص تمامی کشورهای جهان برای رانندگی در حالت مستی مجازات های متفاوتی را تعیین کرده اند که برخی از آن ها بسیار شدید بوده و فرد را به پرداخت جرائم نقدی و تحمل حبس به همراه پردخت غرامت و محرومیت از حق رانندگی محکوم می کنند. خوشبختانه کشور ما نیز در زمره کشورهایی قرار دارد که سعی نموده است بیشترین برخورد ممکن را با رانندگان مست به عمل آورد.
بیشتر بخوانید در : مجازات حمل و مصرف مشروبات الکلی
مجازات رانندگی در حالت مستی با توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی کشور ما در صورتی که منجر به وقوع جرمی مانند تصادف و امثال آن ها نگردد عبارتند از:
- پرداخت جریمه 200 هزار تومانی
- ضبط گواهینامه به مدت شش ماه
- محرومیت از حق رانندگی به مدت یک تا پنج سال
رانندگی در حالت مستی و وقوع جرم
اگر فردی که مست کرده است مبادرت به استفاده از وسایل نقلیه موتوری نماید و در حین رانندگی مرتکب جرم شود با توجه به قوانین مجازات اسلامی به تحمل بیش از دو سوم مجازات تعیین شده برای این عمل محکوم می شود. بنابراین علاوه بر تحمل 80 ضربه شلاق، پرداخت جریمه 200 هزار تومان، ضبط گواهینامه و محروم شدن از حق رانندگی به مدت یک تا پنج سال، به تحمل حبس به میزانی بیش تر از دو سال نیز محکوم خواهد شد.
جرائمی که فرد در این زمان مرتکب می شود
- جرائمی که فرد بدون سوء نیست مرتکب شده و برای ارتکاب آن ها شرب خمر نکرده است.
- جرائمی که فرد با سوء نیست مرتکب شده و فرد برای ارتکاب آن ها شرب خمر کرده است.
جرائم دسته اول در زمره جرائم غیر عمدی قرار می گیرند و مشمول قوانین مربوط به عدم وجود عنصر معنوی می شوند اما جرائم دسته دوم در زمره جرائم عمدی قرار دارند. بدین معنا که اگر فردی مست کند تا با ماشین شخصی را زیر گرفته و وی را به قتل برساند به جرم قتل محکوم شده و مشمول قصاص یا پرداخت دیه به همراه تحمل مجازات حبس می گردد.
استفاده از حق بیمه توسط راننده متخلف
راننده مجرم با راننده متخلف متفاوت است و تفاوت آن ها به بند اخیر باز می گردد. شرکت بیمه باید غرامت های حاصل از وقوع خسارت به علت رانندگی در زمان مستی را پرداخت کند اما می تواند به فردی که منجر به وقوع این حوادث و غرامت ها شده است مراجعه کرده و مبالغ پرداختی را از وی درخواست نماید. فردی که با هدف وقوع جرم مست کرده است و به عنوان مثال فردی را زیر گرفته و منجر به فوت وی شده است نمی تواند بیمه را ملکف به پرداخت خون بهای قربانی نماید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.