مشاوره حقوقی اثبات نسب % تخصصی %
مشاوره حقوقی اثبات نسب : این امر در تمام جوامع از اهمیت بسزایی برخوردار است با این حال در جوامع مسلمان اهمیتی مضاعف داشته و با حساسیت بیشتری نیز بررسی می شود. مشاوره حقوقی اثبات نسب نیز در راستای پاسخ دهی به سوالات مربوطه فعالیت می کند. در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا علاوه بر تشریح اثبات نسب به ضرورت مراجعه به وکیل اثبات نسب نیز بپردازیم. پیشنهاد می کنیم با مطالعه این مقاله عدل محور را همراهی کنید.
اثبات نسب چیست ؟
به معنای اثبات رابطه خونی میان فرزندان بایکدیگر و یا فرزندان با پدر و مادر است. بنابراین ارتباط نسبی میان اعضای یک خانواده را نشان می دهد. از نمونه های بارز اثبات نسب، اثبات نسب پدر-فرزندی است که بیشتر با هدف مشروع بودن فرزند صورت می گیرد اما در سایر موارد همانند اثبات رابطه خونی مادر-فرزندی، اثبات نسب با هدف بهره مندی از ارث می باشد.
اهمیت اثبات نسب
در مبحث قبل به دو مورد از مواردی که اثبات نسب را ضروری می کند اشاره کردیم. اول اینکه مشروع بودن یا مشروع نبودن طفل را مشخص می کند و دوم اینکه امکان ارث بردن را نیز فراهم خواهد کرد. در کنار این ها باید به برخی از ممنوعیات ناشی از نسب نیز اشاره کرد چرا که خواهران و برداران امکان ازدواج با یکدیگر و محارم خود از جمله پدر، مادر، عمه، خاله، دایی، عمو، پدر بزرگ و مادربزرگ و امثال آن ها را ندارند. بنابراین اثبات نسب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
نحوه اثبات نسب
یکی از مهمترین مواردی که افراد را تشویق می کند تا پیش از درخواست اثبات نسب به مشاوره حقوقی اثبات نسب روی بیاورند نحوه جمع آوری ادله و شواهد مورد نیاز برای اثبات این ادعاست. در گذشته که علم پزشکی پیشرفت چندانی نداشت صرفا از شواهد غیرعلمی استفاده می شد که البته در دنیای امروز نیز معتبر هستند. این موارد عبارتند از:
- قاعده فراش! بدین صورت که اگر فرزند متولد شده از زنی باشد که در زوجیت شوهر بوده و با وی نیز امکان رابطه زناشویی داشته است اگر این فرزند بعد شش ماه از تاریخ ازدواج و کمتر از ده ماه از تاریخ متارکه آن ها یا فوت شوهر متولد شود به همان مرد تعلق دارد.
- اقرار! به عنوان مثال قابله ای که طفل را به دنیا آورده است از عوض کردن یک طفل مرده با یک طفل زنده در گذشته اقرار کند.
- شهادت
- سایر امارات قضایی که منجر به علم قاضی می شوند.
- امروزه شاید با وجود آزمایش ژنتیک و دی ان ای دیگر نیازی به هیچ کدام از ادله فوق نباشد.
درخواست اثبات نسب
در گذشته، دادگاه حقوقی را به عنوان مرجع صالح برای رسیدگی به درخواست اثبات نسب تعیین کرده بودند اما باتوجه به برنامه مشخصی که در دستگاه قضا ایجاد گردید رسیدگی به این امور نیز در صلاحیت دادگاه خانواده محل اقامت خوانده قرار گرفت. بنابراین شما باید درخواست خود را در دادگاه خانواده محل اقامت خوانده به جریان بیاندازید. دقت کنید که باتوجه به حساسیت موضوع، تشریفات رسیدگی به دعاوی حقوقی در خصوص پرونده اثبات نسب وجود ندارد.
اعتراض به رای دادگاه در خصوص اثبات نسب
حقوق افراد جامعه اقتضا می کند تا هر کدام از طرفین دعوی که رای صادره را بر علیه خود می داند نسبت به آن اعتراض کند. البته اعتراض باید با ارئه دلایل قانونی و قانع کننده باشد.
اعتراض به رای دادگاه بدوی یا همان دادگاه خانواده در دادگاه تجدیدنظر استان صورت می گیرد اما اگر بخواهید به رای دادگاه تجدیدنظر استان نیز اعتراض کنید پرونده مربوطه در دیوان عالی کشور به جریان خواهد افتاد. قطعا در این مرحله علاوه بر مشاوره حقوقی اثبات نسب به یک وکیل امور حسبی در این زمینه نیاز خواهید داشت.
چرا باید به مشاور حقوقی مراجعه کنیم؟
پرونده های حقوقی با مسائل مختلفی در ارتباط هستند. به عنوان مثال برخی از دعاوی ملکی با مسائل جغرافیایی و برخی از پرونده های مالی با مسائل اقتصادی ناشی از تورم و کاهش ارزش پول ملی مواجه می شوند.
اثبات نسب در دنیای کنونی هم مسئله ایست که با علم پزشکی گره خورده و شما را ملزم می نماید تا با مراجع مختلف پزشکی و آزمایشگاهی در ارتباط باشید. بهتر در این زمینه به مشاوره حقوقی اثبات نسب مراجعه نمایید و مدارک لازم برای تقاضای رسیدگی به این درخواست را فراهم کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.