مشاوره حقوقی تخصصی اختلاس + پیگیری پرونده

مشاوره حقوقی اختلاس : اختلاس عنوانی است که در سال های اخیر اخبار آن را به وفور در رسانه های اجتماعی و حتی گپ و گفت های عادی هم شنیده ایم اما برخلاف تصور بسیاری از مردم که فکر می کنند این جرم صرفا در دستگاه های حکومتی و وزارت خانه ها انجام می شود ممکن است توسط کارمندان ساده دولت اعم از کارمندان رسمی یا قراردادی و در نهادهای دولتی همانند بانک ها، موسسات خیریه، سازمان های عام المنفعه و … نیز صورت گیرد.

مشاوره حقوقی اختلاس به شما کمک می کند تا بتوانید به قوانین موجود در این زمینه اشراف پیدا کنید. مشاوره حقوقی ، مرجعی برای پرسش و پاسخ است به این صورت که شما سوالات خود را در خصوص جرم اختلاس، اثبات آن، مجازات اختلاس و … مطرح می کنید و مشاور حقوقی نیز به سوالات شما پاسخ می دهد. ما نیز تصمیم گرفته ایم در این مقاله به بررسی این جرم بپردازیم.

مشاوره حقوقی اختلاس

مشاوره حقوقی اختلاس

اختلاس زیرمجموعه خیانت در امانت است اما به صورت مجزا و در یک قانون متفاوت جرم انگاری شده است. از مهمترین مباحثی که در جلسات مختلف مشاوره حقوقی اختلاس مطرح می شود تفاوت این جرم با جرائم مشابه است که به صورت ذیل بیان می شوند:

  • در جرم خیانت در امانت، طرفین دارای سمت و منصب از جانب دولت نیستند یا فرد خیانت کننده در حوزه صلاحیت خود در یک اداره یا سازمان دولتی مبادرت به خیانت نمی کند.
  • در جرم رشوه لازم است که فرد رشوه گیرنده حتما کارمند دولت یا یکی از سازمان های وابسته به دولت باشد و از این نظر با جرم اختلاس تفاوت دارد اما باتوجه به اینکه مال مورد نظر را از یک ارباب رجوع دریافت می کند تا فعل غیرقانونی را انجام دهد نمی توان آن را اختلاس قلمداد نمود.
  • در جرم سرقت نیز علاوه بر اینکه مرتکب ممکن است کارمند دولت نباشد، مالی که سرقت می شود در اختیار او قرار داده نشده است اما در جرم اختلاس، مال مورد نظر به فرد مختلس یا سازمانی که در آنجا مشغول کار است امانت سپرده شده است تا برای مصارف خاصی استفاده شود.

شرایط وقوع اختلاس

برای اینکه فعل یک شخص در قالب اختلاس شناخته شده و تحت پیگرد قضایی و انتظامی واقع گردد شرایط ذیل لازم است:

  • فرد باید کارمند یک ارگان دولتی یا وابسته به دولت باشد. (تفاوتی ندارد که این فرد کارمند رسمی است یا قراردادی)
  • مال مشخصی باید نزد ارگان مربوطه به امانت گذاشته شود و کارمند فوق آن را بردارد.
  • مال مورد نظر اعم از منقول یا غیرمنقول است.
  • تفاوتی ندارد که کارمند مربوطه، مال را برای خود و به نفع خود برمی دارد یا به نفع دیگری.

مجازات اختلاس

مجازات اختلاس نیز یکی از مسائل قابل بحث است چرا که اعداد و ارقام درج شده در قانون برای این جرم بسیار عجیب است و به نظر می رسد باتوجه به کاهش ارزش پول ملی نیاز است تا در میزان آن تجدیدنظر صورت گیرد. باتوجه به موارد مندرج در قانون، مجازات اختلاس به شرح ذیل است:

  • اگر میزان اختلاس ۵۰ هزار ریال یا کمتر مرتکب به ۶ ماه تا ۳ سال حبس و یا انفصال موقت محکوم می گردد.
  • در صورتی که مبلغ یا ارزش اختلاس بیش از ۵۰ هزار ریال باشد، مجازات ۲ تا ۱۰ سال حبس و انفصال دائم از کار را به دنبال خواهد داشت.
  • در هر کدام از موارد فوق محکوم علیه موظف است ۲ برابر مال اختلاس شده را به عنوان جزای نقدی بپردازد.
  • اگر مرتکب مدیرکل یا هم رتبه مدیریت باشد، به انفصال دائم از کار دولتی و چنانچه پایین تر از مرتبه مدیر کل باشد، به ۶ ماه تا ۳ سال انفصال موقت محکوم می گردد.

از مهمترین مسائلی که در جلسات مختلف مشاوره مطرح می شوند وقوع این جرم در کنار جرائم دیگر از جمله جعل و استفاده از سند مجعول است که در این صورت باعث می شود فرد به مجازات های مقرر برای این جرائم نیز محکوم گردد. اختلاس یکی از جرائم غیرقابل گذشت است و پیشنهاد می کنیم صرفا به دریافت مشاوره حقوقی کتفا نکنید بلکه دفاع از پرونده خود را به یک وکیل حرفه ای اختلاس محول نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *