مشاوره حقوقی برای گرفتن دستور و حکم تخلیه ملک
مشاوره حقوقی تخلیه ملک : تخلیه ملک یکی از مهمترین مباحثی است که در حقوق مربوط به روابط موجر و مستاجر مطرح می شود.
باتوجه به افزایش تعداد مستاجران و کسانی که ملزم به اجاره نشینی هستند با افزایش اختلافات میان موجر و مستاجر مواجه بوده ایم و درخواست تخلیه ملک نیز یکی از شایع ترین درخواست هایی بوده است که در شوراهای حل اختلاف و همچنین دادگاه ها مطرح شده است. این امر ضرورت مراجعه افراد به مشاوره حقوقی را هم به دنبال داشته است. این مسئله را در ادامه تشریح می کنیم.
مشاوره حقوقی تخلیه ملک
بعید است فردی با معنا و مفهوم تخلیه ملک در لفظ عامیانه آشنایی نداشته باشد با این حال نمی توان انتظار داشت که همه افراد جامعه از قوانین مربوط به تخلیه ملک آگاه هستند. یکی از ابتدایی ترین سوالاتی که در جلسات مختلف مشاوره حقوقی مطرح می گردد این است که:
- اصولا در چه زمانی و به چه شیوه ای می توان درخواست تخلیه ملک داد؟
- مرجع صالح برای رسیدگی به درخواست تخلیه ملک چیست؟
- چه مدت زمانی لازم است تا دستور تخلیه ملک صادر و اجرا شود؟
شرایط درخواست تخلیه ملک
قطعا اگر به مشاوره حقوقی تخلیه ملک مراجعه کنید از شما درخواست می کند تا یکی از موارد ذیل را به عنوان سند اثبات حقانیت در خصوص درخواست تخلیه ملک ارائه کنید. این ادله عبارتند از:
- اتمام تاریخ اجاره و عدم تخلیه ملک از جانب مستاجر بدون تمدید اجاره نامه
- عدم پرداخت اجاره بها به مدت سه بار
- استفاده نامشروع از ملک استیجاری توسط مستاجر
- اجاره دادن ملک توسط مستاجر و عمل برخلاف تعهدات مقرر در اجاره نامه
مرجع صالح برای رسیدگی به درخواست تخلیه ملک
اصولا اغلب دعاوی مربوط به املاک استیجاری در صلاحیت شورای حل اختلاف است اما اگر شما دارای سند مالکیت باشید و بتوانید یکی از موارد فوق را اثبات کنید می توانید درخواست خود را از طریق دوایر اجرای ثبت نیز دنبال نمایید. رسیدگی به درخواست ها در دوایر اجرای ثبت با سرعت بالایی صورت گرفته و شدت عمل بیشتری نیز برای اجرای حکم صادره دارند.
اگر ملک استیجاری یک مکان تجاری باشد باتوجه به حقوق مختلفی که در خصوص سرقفلی یا حق کسب و کار و پیشه ایجاد می شود بهتر است به دادگاه مراجعه کنید. البته اگر ملک شما دارای کاربری تجاری نیست و مسکونی است اما از آن برای مقاصد تجاری استفاده شده است و می خواهید به این دلیل درخواست تخلیه ملک دهید بازهم باید به شورای حل اختلاف مراجعه نمایید مگر اینکه بخواهید به علت خسارات احتمالی ناشی از مصارف تجاری از مستاجر شکایت کنید که در این صورت باید به دادگاه کیفری مراجعه نمایید.
مدت زمان لازم برای صدور دستور تخلیه ملک
مدت زمان صدور و اجرای دستور تخلیه یکی از مهمترین سوالاتی است که مشاوره حقوقی تخلیه ملک به آن پاسخ می دهد. اینکه دلیل شما برای تخلیه ملک چیست تاثیر بسیاری در مدت زمان صدور دستور تخلیه دارد. همچنین زمان صدور دستور تخلیه با صدور حکم تخلیه متفاوت است. در این خصوص به نکات ذیل توجه کنید:
- اگر مستاجر به علت فقر مالی یا مواجهه با یک بحران مالی از عهده پرداخت اجاره به مدت سه ماه برنیاید و شما درخواست تخلیه دهید دادگاه رحم و مروت بیشتری در قبال مستاجر دارد نسبت به زمانی که درخواست تخلیه مبتنی بر استفاده نامشروع از ملک مسکونی است.
- اگر شما بنابر علل مختلف نتوانید از شورای حل اختلاف درخواست دستور تخلیه بدهید و مجبور به تنظیم دادخواست تخلیه ملک شوید باید نوبت رسیدگی به دادخواست های حقوقی را رعایت کرده و از این طریق به احقاق حق بپردازید. قطعا صدور حکم تخلیه به زمان بیشتری نسبت به صدور دستور تخلیه نیاز دارد.
اجرای تخلیه ملک
دستور تخلیه ملک باید فورا اجرا شود. بنابراین مستاجر ظرف سه روز باید اسباب اثاثیه خود را جمع کرده و ملک را به موجر تحویل دهد در غیر این صورت اجرائیات وارد عمل شده و ملک را تخلیه می کنند. نکته حائز اهمیت این است که مستاجر می تواند نسبت به صدور دستور تخلیه اعتراض کند اما باتوجه به فوری بودن تخلیه ملک، اعتراض او به سختی می تواند منجر به توقف اجرائیات شود و آن هم زمانی است که بتواند برخلاف ادعاهای موجر، حقانیت خود را در خصوص عدم تخلیه ملک اثبات کند. در این شرایط بهتر است علاوه بر مشاوره حقوقی از تجربه یک وکیل حرفه ای تخلیه ملک نیز بهره مند شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.