مشاوره حقوقی قاچاق + مجازات و نکات حقوقی
مشاوره حقوقی تخصصی قاچاق : قاچاق یکی از جرایم شایع در سراسر جهان است و سابقه آن باز میگردد به تعیین مرزهای خشکی، آبی و هوایی در میان کشورها. اغلب فعالیتهایی که در قالب قاچاق معرفی می شوند توسط تجار، بازرگانان و مسئولین امور گمرکی بوده و در قالب تخلف شناسایی می شوند اما برخی از این فعالیت ها در قالب جرم قاچاق بوده و اموال حاصل نیز کشف و ضبط میگردند.
وکیل قاچاق : تمامی کشورها مقررات خاصی برای ورود و خروج کالا و ارز را تعیین نموده اند و رعایت این قوانین توسط تمام افراد الزامی می باشد. حال افرادی که بخواهند بدون رعایت این قوانین مبادرت به ورود و خروج کالا و یا ارز کنند مرتکب قاچاق شده و با توجه به عمل ارتکابی به محاکم مشخصی معرفی می شوند و به مجازات فعل موردنظر محکوم خواهند شد.
کالاها و ارزهای مختلفی ممکن است به عنوان قاچاق از مرزهای کشورها یا میان یک کشور جابجا شوند. بنابراین همانطور که مشخص است جرم قاچاق صرفاً به جابهجایی کالا و ارز در میان مرز کشورها نمی پردازد بلکه جابجایی این کالاها در میان مرزهای داخلی و از شهری به شهر دیگر نیز مشمول جرم به قاچاق می گردد. مشاوره حقوقی قاچاق این مسئله را به صورت تفصیلی تر بررسی خواهد کرد.
کالاهایی که به عنوان کالای قاچاق وارد کشور شده یا از آن خارج میشوند شامل کالاهای مختلفی هستند که در سه دسته مجزا تقسیم بندی میشوند؛ کالاهای مجاز، کالاهای مشروط مجاز و کالاهای ممنوع! همان طور که می دانید ورود و خروج ارز از یک کشور نیز باید طبق قوانین مشخصی صورت گیرد در غیر این صورت نظام اقتصادی کشورها به هم ریخته و مشکلات متعددی گریبانگیر جامعه می شود. بنابراین هر نوع ارز اعم از اسناد، حوالجات و پول رایج کشور های دیگر در صورتی که در قالب قانون از کشور خارج نشود و یا به صورت قانونی وارد کشور نشوند مشمول قاچاق خواهند بود.
انواع کالاها در جرم قاچاق
همانطور که در مباحث قبل بیان کردیم کالاهای مختلف ممکن است در قالب قاچاق به کشور وارد شده و یا از کشور خارج شوند. در ادامه مصادیق بارز کالاهای مورد نظر را بیان میکنیم:
-
کالاهای مجاز
به تمام کالاهایی که برای ورود به کشور نیاز به اخذ مجوزهای گمرکی، کارت بازرگانی، ترخیص و بارنامه ندارند کالاهای مجاز گفته میشود. به عنوان مثال میتوان به تمام کالاهایی اشاره کرد که توسط مسافران ایرانی از کشور به مقصد سایر کشورها حمل می شود.
-
کالاهای مجاز مشروط
این کالا ها که در قالب کالاهای وارداتی و صادراتی معرفی می شوند طبق قوانین مشخصی به ایران وارد شده و یا از ایران خارج می شوند. نمونه بارز آن ها ورود کالاهای وارداتی از جمله وسایل الکترونیکی، تلویزیون، گوشی یا تلفن همراه، وسایل آرایشی، وسایل بهداشتی، دارویی و غیره است. این کالاها همچنین باید مجوزهای لازم را از سازمان های ذیربط دریافت کرده باشند.
-
کالاهای مطلقاً ممنوع
به کالاهای که تحت هیچ شرایطی امکان ورود یا خروج از کشور را ندارند کالای ممنوع گفته می شوند. در این خصوص میتوان به ممنوعیت ورود مشروبات الکلی، ماهواره، سی دی ها و دی وی دی های مستهجن یا خروج اشیا تاریخی، جانوران وحشی، جانوران در معرض انقراض و همچنین ماهیان خاویاری اشاره کرد.
اگر نمی دانید کالای مورد نظر در کدام یک از گروه های فوق قرار می گیرد این مسئله را می توانید در مشاوره حقوقی قاچاق مطرح کرده و به نوع جرم ارتکابی پی ببرید.
دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم قاچاق
قاچاق در مراحل ابتدایی و در صورتی که به عنوان تخلف شناخته شود توسط سازمان تعزیرات اسلامی کشف و ضبط شده و در همانجا نیز مورد رسیدگی واقع می گردد اما برخی از انواع قاچاق در دادگاه انقلاب مطرح شده و برای برخی از انواع آنها نیز مجازات حبس یا اعدام در نظر گرفته شده است.
مشاوره حقوقی قاچاق با عدل محور
با توجه به اینکه قاچاق دارای انواع و اقسام مختلفی می باشد در قوانین متعددی مورد توجه واقع شده و مجازات هر کدام از آنها نیز به صورت مشخص و متمایز مقرر شده است؛ به عنوان مثال نمی توان قاچاق وسایل الکترونیکی را با قاچاق انسان یا حمل اسلحه برابر دانست و همچنین مجازات تعیین شده توسط قانون برای جرایم ساده یا قاچاق سازمان یافته متفاوت است. مشاوره حقوقی قاچاق به شما کمک می کند تا کم و کیف جرم ارتکابی و همچنین مجازات تعیین شده برای آن را تخمین بزنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.