وکیل الزام به تحویل مبیع ، خوب و با تجربه

بهترین وکیل الزام به تحویل مبیع : الزام به تحویل مبیع یکی از موضوعات دادخواست های حقوقی است. زمانی که شما مالی را از دیگری خریداری کرده اید و مالک مال از تحویل آن به شما خودداری کند شما می توانید دادخواست الزام به تحویل مبیع را به طرفیت او تنظیم کنید. متاسفانه از چنین اقدام ساده ای یک اصطلاح حقوقی دشوار در نظام قانونی ایرانی ایجاد شده است با نام الزام به تحویل مبیع که عامه اجتماع نیز اطلاعات درخور و شایسته ای در خصوص آن ندارند. در این مقاله توسط وکیل الزام به تحویل مبیع گروه حقوقی عدل محور شما را با جزییات مربوط به این اقدام حقوقی آشنا می کنیم.

الزام به تحویل مبیع به چه معناست؟

این اصطلاح برگرفته از متون فقهی است و متاسفانه هرگز تلاش خاصی در راستای معادل سازی آن برای ایرانیان صورت نگرفته است. الزام یک واژه عربی است به معنای ضرورت؛ تحویل نیز یک واژه عربی دیگر است که البته در زبان فارسی نیز به وفور کاربرد دارد و به معنی ارائه یک مال به شخصی دیگر است. اما نکته اصلی همان کلمه مبیع است که فهم این اصطلاح را برای فارسی زبانان دشوار کرده است. مبیع به معنای مالی است که موضوع اصلی یک معامله قرار گرفته و طرفین معامله در قالب خریدار و فروشنده اقدام به انتقال آن در مقابل پرداخت هزینه های مربوط به آن ( ثمن معامله ) نموده اند.

وکیل الزام به تحویل مبیع

دادخواست الزام به تحویل مبیع

زمانیکه شما به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه می کنید تا یک دادخواست حقوقی با موضوع الزام به تحویل مبیع تنظیم کنید دو حالت متصور است:

  • حالت اول اینکه معامله تا تنظیم مبایعه نامه یا قراردادی مبنی بر فروش مال پیش رفته است و به مرحله تنظیم سند رسمی نرسیده است.
  • زمانیکه معامله مشمول امضای سند رسمی و انتقال مال به صورت رسمی شده است اما مال خریداری شده همچنان به صورت واقعی در تصرف خریدار نیست.

در حالت اول شما نیاز دارید در کنار تنظیم دادخواست الزام به تحویل مبیع، دادخواست دیگری تحت عنوان الزام به تنظیم سند رسمی را نیز مطرح کنید. این دو دادخواست را باید به صورت جداگانه تنظیم نموده و هزینه هر کدام را به صورت جداگانه پرداخت کنید اما در حالت دوم صرفا نیاز به تنظیم دادخواست الزام به تحویل مبیع است.

هزینه دادرسی الزام به تحویل مبیع

در این خصوص دو نوع مال متصور است. در قانون برخی از اموال که قابلیت جابجایی ندارند مانند ملک و زمین را با عنوان مال غیر منقول می شناسند اما برخی دیگر از اموال که موضوع معامله هستند و با عنوان مبیع شناخته می شوند منقول بوده و قابلیت جابجایی دارند به عنوان مثال می توان به خودرو اشاره کرد.

هزینه دادرسی در صورتی که مبیع یک مال غیر منقول باشد با توجه به نتیجه کارشناس رسمی دادگستری و تقویم ارزش واقعی مال سنجیده می شود اما هزینه دادرسی مال منقول اگر به صورت واضح معین نباشد ابتدا باید مبلغ مشخصی به میزان دو میلیون و یک صد هزار ریال در مرحله بدوی پرداخت شود و پس از تعیین ارزش مال در زمان رسیدگی میزان واقعی هزینه دادرسی نیز تعیین خواهد شد.

شرایط پذیرش الزام به تحویل مبیع

وکیل متخصص الزام به تحویل مبیع : در صورتی که شرایط شکلی صحت قراردادها را در زمان معامله رعایت کرده باشید دادگاه در صورتی دادخواست شما را قابل استماع می داند که دارای شرایط ذیل باشد:

  • موضوع معامله یک مال مشروع باشد و خرید و فروش آن در قوانین ایران جرم شناخته نشود.
  • موضوع معامله نیز باید مشروع باشد. به این صورت که اگر فردی خانه ای را خریداری کند تا برای اعمال فساد از آن استفاده کند و فروشنده از تحویل آن خودداری کند و بتواند در دادگاه ثابت کند که هدف خریدار از خرید این خانه راه اندازی لانه فساد است الزامی به تحویل مبیع نخواهد داشت حتی اگر تمامی قیمت مال را نیز دریافت کرده باشد.
  • موضوع معامله موجود بوده و قابل تحویل باشد. فرض کنید فردی یک راس گوسفند از دیگری خریداری کرده است اما گوسفند قبل از تحویل از بین برود. در این صورت فروشنده الزامی به تحویل مبیع نخواهد داشت اما موظف است در صورت امکان مالی مشابه مال اصلی را به خریدار تحویل دهد.

مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع

صدور حکم در خصوص دعوی الزام به تحویل مبیع، خریدار و فروشنده را به مباحث حقوقی جدیدی وارد می کند. دریافت مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع یکی از راهکارهایی است که می تواندبسیار کمک حال شما باشد. شما می توانید سوالات خود را در خصوص الزام به تحویل مبیع با ذکر تمامی شرایط از بهترین وکیل حقوقی بپرسید و پاسخ کاربردی را در کمترین زمان ممکن دریافت نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *