وکیل رشوه و مجازات این جرم

وکیل متخصص در امور رشوه : رشوه یکی از جرائمی است که در تمامی کشورها مطرح می گردد. شاید در یک کشور به دفعات بیشتری رخ دهد و یا اینکه در برخی از کشورهایی که سطح فرهنگ بالایی برخوردارند به دفعات کمتری صورت گیرد. در هر صورت جرم رشوه مسئله ایست که در تمامی جوامع و حتی تمامی دوران ها محتمل می باشد.
وکیل رشوه فردیست که به شما کمک می کند تا تبعات حاصل از این جرم برای شما به حداقل ممکن برسد. حال ممکن است این امر از طریق ارائه مشاوره مرتفع شود یا اینکه وی را به وکالت بپذیرید. در هر صورت بهتر است مطالب ارائه شده توسط بهترین وکیل رشوه در موسسه حقوقی عدل جویان را مطالعه نمایید.

رشوه چیست؟

رشوه به معنای مالیست که میان دو نفر برای دست یافتن به منافع مالی انتقال می یابد. یکی از طرفین باید دارای سمت رسمی و دولتی در یک نهاد یا موسسه باشد و با سوء استفاده از موقعیت خود این منفعت را به طرف مقابل برساند در حالی که منطبق بر برنامه ها و قوانین موجود نباشد.

وکیل رشوه

بنابراین باتوجه به تعریف فوق می توان دریافت که:

  • رشوه خارج از سازمان های دولتی و یا رشوه به افرادی که در سازمان های دولتی دارای جایگاه نیستند محقق نمی شود.
  • رشوه باید حتما برای دست یافتن به یک منفعت مالی باشد.
  • اگر مستخدم دولتی مالی را از دیگری دریافت کند تا در یک شرکت یا نهاد دیگر، فعلی را خارج از برنامه و قانون انجام دهد مشمول رشوه نمی شود.
  • رشوه باید مشمول سوء نیت و عنوان مجرمانه باشد. بنابراین اگر فردی به کارمند دولت برای پیش بردن اهداف خود مبلغی را قرض دهد یا به وی کادو دهد مشمول دریافت رشوه نمی شود.

ارکان رشوه

رشوه در هر صورت دارای دو رکن است. رشوه دهنده و رشوه گیرنده هر دو مجرم هستند. این جرم از دو رکن رشا و ارتشا به معنای رشوه دادن و رشوه گرفتن و همچنین راشی و مرتشی به معنای رشوه دهنده و رشوه گیرنده تشکیل شده است.
فقدان یکی از این ارکان باعث می شود پرونده بروز جرم در طرف مقابل هم بسته شود. نکته ای که مطرح می گردد این است که اگر فردی به دروغ خود را کارمند دولت معرفی کند و از این طریق اقدام به دریافت رشوه نماید به جرم رشوه گرفتن محکوم نمی شود اما به جرم کلاهبرداری تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.

مجازات رشوه

مجازات رشوه برای راشی و مرتشی تعیین شده است اما قطعا مجازات دریافت رشوه از رشوه دادن بیشتر خواهد بود. طبق قانون مجازات هر کدام از جرائم فوق به شرح ذیل است:

  • رشوه دهنده علاوه بر ضبط مال به حبس از شش ماه تا سه سال یا یک تا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد و اگر قبل از کشف جرم مامورین را از وقوع بزه آگاه کند از مجازات ضبط مال پرداخت شده معاف می شود.
  • مجازات افرادی که مرتکب ارتشا می شوند (رشوه گیرنده) طبق قانون علاوه بر استرداد اموال دریافت شده و رد آن به دولت به جزای نقدی معادل آن اموال به علاوه انفصال دائم از خدمات دولتی به حبس تا 15 سال و یا حتی حبس ابد محکوم خواهند شد و اگر مفسد فی الارض تلقی شوند محکوم به اعدام می شوند.

رسیدگی به جرم رشوه

رشوه یک فعل کیفری است و در دادگاه کیفری محل وقوع جرم بررسی می شود. اگر نهاد خاصی برای رسیدگی به جرائم مستخدمین دولت معرفی شده باشد همانند دادسرای نظامی هم باید به نهاد مقرر شده مراجعه کرد. بررسی به این جرم در سه مرحله صورت می گیرد. رسیدگی در دادسرا، دادگاه بدوی و دادگاه تجدیدنظر مراجعی هستند که رسیدگی به این جرم را در صلاحیت خود دارند. حکم صادره از دادگاه بدوی تا 20 روز قابلیت درخواست جهت تجدیدنظر خواهی خواهد داشت.

نکاتی که باید در خصوص رشوه بدانید

  • اگر برای انجام کارهای قانونی مجبور به پرداخت رشوه شده اید می توانید به همراه مدارک لازم از کارمند مربوطه شکایت کنید. در این صورت مجازات اندکی برای شما در نظر گرفته می شود.
  • این جرم غیر قابل گذشت است و به عنوان یکی از جرائم علیه آسایش و امنیت روانی و اجتماعی جامعه شناخته می شود بنابراین حتی اگر از جانب شاکی مورد گذشت و بخشش قرار گیرد رسیدگی به پرونده خاتمه نمی یابد.
  • درخواست رشوه از جانب کارمند دولت و یا از جانب مردم عادی به یکی از کارمندان دولت نیز مشمول جرائم کیفری می باشد و قابل رسیدگی خواهد بود.
  • جرم رشوه برخلاف نظر بسیاری از مردم جرم علیه اموال نیست و یک جرم اجتماعی شمرده می شود.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *