مجازات شکار و صید غیر قانونی در ایران

مجازات شکار و صید غیر قانونی : شکار و صید دو کلمه ای هستند که به اشتباه در عوام و در مکالمات عامیانه ، به یک معنی استفاده میشوند اما این دو کلمه به یک معنی نیستند.شکار برای حیوانات جنگلی و صید برای حیوانات دریایی استفاده میشود.حال ما قانونی داریم تحت عنوان قانون شکار و صید مصوب 1346 که برای حمایت از جانوران وحشی و تحت نظر شورای عالی محیط زیست اداره میشود.

جالب است که بدانید یکی از بزرگترین و مهم ترین بحران های در حال حاضر در کشور ، بحران محیط زیستی و بحران خطر زیست جانوران بومی میباشد که باید تحت کنترل قرار گیرد و مدیریت گردد.

همچنین در خصوص شکار و صید غیرمجاز،در قانون مجازات اسلامی نیز سخن گفته شده است و جرم انگاری شده است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

مجازات شکار و صید غیر قانونی در ایران

همچنین قانون دیگری تحت عنوان قانون راجع به شکار حیوانات نیز وجود دارد که در آن به شکار و صید غیر قانونی اشاره شده است. در ادامه با توضیحات وکیل کیفری همراه باشید…

شکار و صید غیر قانونی در قانون مجازات اسلامی

در قانون مجازات اسلامی در خصوص شکار و صید غیر قانونی ، اینگونه جرم انگاری شده است که چنانچه کسی عمدا و عامدانه و با آگاهی و در صورتی که ضرورتی نداشته باشد ؛ حیوان حلال گوشت دیگری و یا حیواناتی که توسط دولت ، شکار آن ها ممنوع اعلام شده است را بکشد و یا باعث و بانی تلف آن ها شود و یا مسموم کند و یا به هر طریق دیگری از بین ببرد مجازات خواهد شد.

همچنین در ماده دیگری نیز قانون مجازات اسلامی اینگونه عنوان میکند که اگر کسی بر خلاف مقررات و قوانین و آنطور که در قوانین مشخص شده است ، حیوانات وحشی محافظت شده را به صورت غیر قانونی شکار و یا صید نماید به مجازات مقرر در آن ماده محکوم خواهد شد.

قانون راجع به شکار حیوانات

این قانون در سال 1368 توسط شورای عالی حفاظت تصویب شده است و در برخی مواد آن نیز در خصوص شکار و صید غیر قانونی حیوانات صحبت شده است.مطابق این قانون اگر فردی بدون پروانه مربوط به شکار،اقدام به شکار غیر قانونی نماید و یا چنانچه فردی در پروانه مربوط به شکار او مقدار مشخصی تعیین شده باشد و او بیشتر از آن مقدار اقدام به شکار نماید و یا اگر در پروانه او محل مخصوصی برای شکار تعیین شده باشد اما او خارج این محل ها اقدام به شکار نماید به مجازات مقرر در آن ماده،محکوم میگردد.

در جایی دیگر در این قانون گفته شده است که چنانچه فردی اقدام به شکار حیوانات در معرض انقراض نظیر یوزپلنگ ایرانی،گوزن،گورخر و … نماید نیز به مجازات محکوم خواهد شد.

قانون شکار و صید

مطابق قانون شکار و صید که همانگونه که گفته شد مصوب 1346 بوده و اصلاحیه نیز داشته است و این ماده که در ادامه به آن خواهیم پرداخت در سال 1397 نیز اصلاحیه خورده است،هرکس مرتکب اعمال زیر شود. مواردی نظیر شکار و صید حیوانات وحشی عادی بدون پروانه،شکار و صید در فصول و ساعات ممنوعه،شکار و صید با وسایل غیرمجاز،شکار در پارک های ملی و شکار حیوانات از طریق سموم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *