روش های اثبات تهدید + مراحل اقدام

چگونه تهدید را اثبات کنیم ؟ جرم تهدید را اگر بخواهیم به زبان ساده تعریف کنیم باید بگوییم که جرم تهدید آن است که مرتکب این جرم ، با استفاده از ضعف اشخاص و سوء استفاده از آن ها بزه دیده جرم تهدید را با اینکه جرمی را بر روی او اعمال میکند بترساند و از ترس او استفاده کرده و به خواسته مورد نظر خود برسد که مطابق قانون کاهش حبس مجازات های تعزیری مجازات آن جزای نقدی درجه شش میباشد. با گروه وکلای عدل محور همراه باشید تا در این مقاله به شما بگوییم که اگر مورد تهدید واقع شدید چگونه آن را اثبات کنید و روش های اثباتی آن چیست؟

روش های اثبات تهدید

تهدید در قانون مجازات اسلامی

وکیل متخصص کیفری : در قانون مجازات اسلامی تهدید اینگونه تعریف میشود که اگر کسی با جبر و اکراه و قهر و غلبه و یا به هر نحو دیگر ، دیگری را ملزم به دادن سند ، نوشته ، امضا یا مهر نماید و یا نوشته ی متعلق به او را از وی بگیرد به جزای نقدی درجه شش محکوم میگردد.

عنصر روانی جرم تهدید

عنصر روانی هر جرم به معنی داشتن قصد و نیت در انجام و ارتکاب آن جرم میباشد.در خصوص جرم تهدید نیز این موضوع صدق میکند و مرتکب چنانچه با آگاهی و با قصد و نیت از انجام عمل خود به کار خود ادامه دهد و بزه دیده را تهدید نماید،محکوم میگردد.

موارد اثبات جرم تهدید

حرم تهدید با ادله اثباتی مختلفی قابل اثبات میباشد.این ادله عبارتند از اقرار،شهادت شهود و علم قاضی.

اقرار

اقرار در اثبات هر جرمی،شاه دلیل محسوب میگردد.اقرار عبارت است از گفتن اخبار به ضرر خود و به نفع دیگری.
همچنین قانون گذار در قانون مجازات اسلامی برای اقرار به ارتکاب هر جرمی میزانی معین نموده است برای مثال میزان اقرار به ارتکاب جرم زنا چهار بار میباشد اما برای اثبات جرم تهدید،یک بار اقرار کافی میباشد.

شهادت شهود

شهادت شهود نیز ادله اثباتی بسیار مهمی به شمار میرود به این منظور که دو نفر شاهدی که شاهد وقوع جرم بوده اند و لحظه ارتکاب جرم حضور داشته اند در نزد مقام قضائی شهادت دهند که جرم را دیده اند و اعتراف کنند که جرم توسط مرتکب اتفاق افتاده است.

در قانون مجازات اسلامی برای تعداد شهود در هر جرم نیز میزان مشخص و معینی تعیین شده است برای مثال در جرم زنا نیاز به چهار نفر شاهد عاقل و بالغ میباشد که لحظه وقوع جرم زنا در آنجا حضور داشته باشند.حد نصاب برای تعداد شهود در جرم تهدید نیز 2 نفر شاهد عاقل و بالغ میباشد.

علم قاضی

علم قاضی آن است که از محتویات و مستندات و مندرجات موجود در پرونده و از تعاریف متهم و بزه دیده و شهود اگر که شهادت داشته باشند ، قاضی میتواند به این نتیجه برسد که متهم ، مرتکب این جرم بوده است یا خیر و با توجه به علم خودش میتواند حکم مفتضی را صادر نماید.

دادگاه صالح به رسیدگی

برای اثبات جرم تهدید،شاکی تمامی مدارک خود را ائم از اظهارات شهود،محل وقوع جرم،زمان وقوع جرم،نحوه ارتکاب جرم و همچنین اگر فیلم یا صدا یا نوشته ای از لحظه ارتکاب جرم وجود دارد به شکوائیه خود ضمیمه کرده و تقدیم دادسرا محل وقوع جرم مینماید.

سپس مقام محترم قضائی با بررسی محتویات پرونده،در صورت صحت ارتکاب جرم به متهم پرونده را با صدور قرار حلب به دادرسی به دادگاه محل وقوع جرم ارسال میکند.

تماس برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل متخصص در امور تهدید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *