استردادلاشه چک

استردادلاشه چک : همیهش این صادرکننده چک نیست که نسبت به عدم پرداخت چک بی مسئولیتی دارد در برخی از موارد این طرف مقابل یعنی دارنده چک می باشد که پس از انجام تعهدات توسط شخص صادرکننده، از استردادلاشه چک یا بازگردادن آن امتناع می کند. در چنین حالتی است که صادرکننده برای مسترد نمودن چک مجبور به تنظیم و مطرح نمودن دعوای حقوقی استردادلاشه چک می شود.

در برخی از موارد این دعوا جنبه کیفری پیدا می کند یعنی زمانی که خیانتی نسبت به چک صادره انجام شده باشد، در ادامه توسط وکیل متخصص چک گروه حقوقی عدل محور مفصل به این موضوع خواهیم پرداخت.

نخستین اقدام برای استردادلاشه چک

اولین کار پس از بی مسئولیتی و بی تعهدی طرف مقابل، تنظیم اظهارنامه قضایی مبنی بر مسترد نمودن لاشه چک است. اظهارنامه قضایی یک نامه و اطلاع رسانی قضایی و قانونی است که در ضمن آن طرف مقابل را نسبت به مسئولیت و عواقب عدم انجام تعهدات آگاه می سازد.

استردادلاشه چک

برای مطرح کردن دعوای استرداد چک کجا برویم؟

شواری حل اختلاف یا دادگاه حوزه قضایی خوانده مرجع قضایی صالح برای پیگیری چنین پرونده است . شورای حل اختلاف در خصوص پرونده هایی که میزان خواسته تا 20 میلیون تومان است رسیدگی می کند اما دادگاه های عمومی زمانی صلاحیت رسیدگی پیدا می کنند که میزان خواسته بیش از 20 میلیون تومان باشد.

مدارک لازم برای تشکیل پرونده

  1. ارائه کارت ملی و شناسنامه جهت احراز هویت
  2. تقدیم مدارک و مستنداتی که اثبات کننده بر امانتی بودن چک یا صدور چک من باب ارائه تضمین به طرف مقابل بوده.
  3. پویست نمودن اضهارنامه ارسالی به طرف مقابل

شاید شما هم تصور کنید که استردادلاشه چک یک دعوای غیر مالی است اما ممکن است از حیث ماهیتی مورد اعتراض خوانده قرار گیرد بنابراین به محض صدور حکم استرداد توسط قاضی مبلغ چک از اموال متخلف کسر می شود بنابراین در زمره دعاوی مالی قرار میگیرد پس در خصوص هزینه رسیدگی شما باید 5/2 درصد خواسته تا سقف بیست میلیون و مازاد بر آن 5/3 درصد را پرداخت نمایید.

خیانت در امانت و استرداد چک

گاهی استرداد چک جنبه کیفری پیدا می کند . چه زمانی؟

زمانی که دارنده چک با علم به امانی بودن چک و اینکه چک من باب تضمین صادر شده است آن را به دیگری منتقل می کند یا نسبت به وصول مبلغ چک اقدام می کند البته در چک هایی که در آنها بر امانی بودن اشاره شده کمتر این اتفاق می افتد اما در بسیاری از موارد افراد چک را از باب تضمین صادر می کنند اما اشاره ای بر تضمینی بودن نمی کنند در چنین مواقعی باید به وکیل استرداد چک مراجعه نمود تا ابتداعاً انجام تعهد توسط شما سپس امانی بودن چک را اثبات کند بعد از آن می توان علیه شخص دارنده شکایت خیانت در امانت کرد .

به این شکل پرونده استرداد چک تبدیل به پرونده کیفری خیانت در امانت می شود.
اثبات خیانت درامانت همانطور که گفتیم کار دشواری است که به همین دلیل هم شما را توصیه به رجوع به وکیل دادگستری کردیم. اثبات سو نیت در جرم خیانت در امانت اولین مرحله می باشد ، وصول چک یا برگشت زدن چک با علم به امانی بودن می تواند یکی از موارد کمک کننده در اثبات خیانت در امانت باشد.

احتمال جلب طرف مقابل در صورت عدم حضور در مرجع قضایی امکان دارد.

روند رسیدگی

روند رسیدگی به پرونده استرداد لاشه چک عبارت است از مراجعه به وکیل کیفری متخصص و تنظیم اظهارنامه مربوطه که مفصل در متن به آن اشاره شد سپس تنظیم دادخواست توسط وکیل متبحر و ثبت دادخواست .

نظر به الکترونیکی شدن مراحل ابتدایی رسیدگی و ثبت شکایت و دعوا، شما باید به مراجع و دفاتر الکترونیکی قوه قضائیه برای ثبت دادخواست مرجعه کنید. مدارک و مستنداتی که مثبت ادعای شما می باشد باید به پیوست ارسال گردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *