اعلام آمادگی به تمکین

اعلام آمادگی به تمکین : در ابتدا باید برای شما عزیزان توضیح دهیم که تمکین اعم از عام و خاص به چه معنا هستند ؛ هرچند که قبلاً در مقاله جدا به نام تمکین که در همین وبسایت قابل مطالعه است برای شما عزیزان به طور مفصل توضیح داده شد اما به اختصار به توضیح آن میپردازیم.

تمکین چیست ؟

تمکین وظیفه ی قانونی زوجه در برابر زوج است که ملزم به انجام تمکین میباشد و ضمانت اجرای آن در صورت عدم تمکین ، عدم تحقق نفقه به زن میباشد . تمکین اعم از عام و خاص به معنای ایفای وظایف زناشویی همانند اطاعت کردن از مرد ، حسن معاشرت با یکدیگر و روابط جنسی میباشد .

همینطور طبق قانون مدنی زن ملزم به سکونت در منزل همسر خودش میباشد و تا هنگامی که زن در منزل همسر خودش سکونت دارد اصل بر آن است که زن تمکین میکند و وظایف زناشویی خودش را انجام میدهد و مرد برای اثبات عدم تمکین باید دلیل بیاورد ، حال در شرایطی ممکن است زن منزل مشترک را ترک نموده باشد که درصورتی که شرط انتخاب مسکن جداگانه در شروط ضمن عقد نیامده باشد مرد میز به تمکین را بخواهد.

اعلام آمادگی به تمکین

دقت داشته باشید که این تمکین به آن معنا نیست که دادگاه شما را اجبار به بازگشت به منزل مشترک نماید ، بلکه به آن معناست که اگر عدم تمکین شما بنا به دلایل غیر موجه ثابت شود ، مرد از مزایایی همانند عدم الزام به پرداخت مهریه و ی صدور حکم دادگاه برای اجازه ازدواج مجدد وی صادر میشود.

اقدام قانونی عدم تمکین

اما در مواردی نیز زوجه ممکن است به دلایلی موجه همانند ابتلای شوهر به امراض جنسی ، ضرر بدنی ، مالی و شرافتی یا بیمار بودن زن و یا اعمال حق حبس خودش از تمکین سر باز زند و در عمل ترک انفاق کند، که در این صورت دادگاه حکم عدم تمکین را صادر نخواهد کرد.
اما در مواردی که زوجه بدون دلیل موجه منزل مشترک را ترک نموده و یا از تمکین سر باز میزند ، مرد به موجب اظهار نامه ای از طریق دفاتر خدمات قضائی ، الزام زن به بازگشت و تمکین را میخواهد و اگر ظرف مهلت مقرر شده زن تمکین نکرد ، زوج میتواند دعوای عدم تمکین را در دادگاه مطرح کند.

اما در شرایطی که زن بعد از دریافت اظهارنامه ، پاسخی به اظهار نامه بدهد و یا آمادگی خود را برای تمکین اعلام کند اما زوج بنا به هر دلیلی به اظهارات زوجه توجه ننماید ، مرد حق طرح دعوای عدم تمکین را نخواهد داشت و به احتمال زیاد حکم به بی حقی خواهان در دادگاه صادر خواهد شد ؛ زیرا که زوجه هم اظهار نامه ای مبنی بر آمادگی به تمکین فرستاده و یا دلایل موجه خود را برای عدم تمکین در آن ذکر نموده و یا اگر به اظهارنامه ی زوج پاسخ نداده باشد ، به صورت صریح یا ضمنی آمادگی به تمکین خود را اعلام نموده است و مرد از قبول آن امتناع نموده پس در این حالت حقی برای زوج متصور نخواهد بود و زوج ملزم به پرداخت نفقه به زوجه میباشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *