الزام به تهیه مسکن

الزام به تهیه مسکن  : در واقع زندگی زناشویی و رابطه وجیت نیامند انواع و اقسام گذشت ها و فداکاری ها میباشد و الزامات از طریق قانون و … در زندگی زناشویی راهی ندارد و بهتر است که تمامی تصمیمات با توافق طرفین و یا حد امکان با کمک مشاور صورت گیرد اما در جایی که طرفین به اختلاف برمیخورند و هیچ راه دیگری نیز برای حل اختلاف میان آن ها نیست قانون الزاماتی را معین کرده است که میتواند به کمک وکیل خانواده تا حدودی به اختلافات طرفین رسیدگی نماید.

تهیه مسکن در قانون

پس از انعقاد عقد نکاح وظایفی چه برای زوج و چه برای زوجه بوجود می آید که یکی از آن وظایف که برای زوج معین شده است ، الزام به تهیه مسکن مناسب برای زوجه می باشد.

پس از عقد نکاح محل سکونت زوجه ، همان محل سکونت زوج میباشد و اقامتگاه او نیز محل اقامتگاه شوهر میباشد و باید در منزل مشترک حضور داشته باشد مگر آنکه حق تعیین مسکن مستقل ضمن عقد نکاح برای وی شرط شده باشد که اگر بدون وجود این شرط در منزل مشترک سکونت نکند و منزل مشترک را ترک نماید ، دارای ضمانت اجرا میباشد که یکی از آن ضمانت اجرا ها عدم استحقاق نفقه می باشد.

الزام به تهیه مسکن

البته شایان ذکر است که اگر زوه عذر و دلیل موجه داشته باشد هیچ یک از این ضمانت اجراها بوجود نمی آید که یکی از این دلایل و عذر های موجه،عدم انتخاب مسکن مناسب از سوی زوج می باشد.

همانطور که در بالا گفتیم یکی از وظایف زوج پس از عقد نکاح ، تعیین و اختیار کردن مسکن متناسب با شئون و شرایط زوجه میباشد که اگر زوج نتواند و یا به هر دلیلی نتواند آن را تعیین کند ، زوجه میتواند از سکونت در منزل مشترک خودداری نموده و تا تعیین منزل متناسب با شئون خانوادگی وی ، از هم سقفی با زوج خودداری نماید و البته همچنان مستحق نفقه باشد چونکه برای ترک و عدم سکونت در منزل مشترک دلایلی موجه دارد.

همچنین اگر زوجه ، متوجه عدم توجه وی به ترک منزل شده باشد و زوج نیز هیچ توجهی به ترک منزل از سوی زوجه ننماید و همچنان اقدامی برای تعیین و اختیار منزل مناسب ننماید ، زوجه میتواند الزام وی را از دادگاه بخواهد.

به این صورت که زوجه با ارائه دادخواستی به دادگاه صالح به رسیدگی به اصل دعوی که دادگاه خانواده میباشد مبنی بر الزام زوج به تعیین مسکن مناسب به طرفیت زوج ، وی را ملزم به تعیین مسکن مناسب کند و دادگاه نیز پس از رسیدگی و بررسی با توجه با وضعیت شغلی ، مالی ، تحصیلی ، خانوادگی و سابقه محل سکونت و زندگی زوجه (نه زوج) ، زوج را به تعیین مسکن با اوصاف و شرایط مندرج در دادنامه محکوم نماید.

نحوه الزام به تهیه مسکن

بهتر است بدانید که منزل مناسب و یا نامناسب مصداق مشخصی در قانون نداشته و با توجه به وضعیت خانوادگی و شانیت طرفین تعیین و رسیدگی میشود و امری کاملا نسبی است و دادگاه و قاضی صادر کننده رای با توجه به وضعیت طرفین پرونده رای صادر میکند و قطعاً حکم در هر پرونده متفاوت مباشد.

گروه وکلای عدل محور آماده خدمت رسانی به شما عزیزان چه در خصوص مشاوره حقوقی من باب مشاورات پیش از ازدواج همانند شروط ضمن عقد و چه در خصوص اختلافاتی که قابلیت توافق ندارند ، میباشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *