ترک انفاق چه مجازاتی دارد ؟

ترک انفاق : در ابتدا برای اینکه پیش زمینه ای در ارتباط با ترک انفاق داشته باشید به شما پیشنهاد میکنیم مقالات ” نفقه ” و ” مطالبه نفقه ” رادر همین وبسایت مطاله فرمایید تا با مفاهیم اولیه و حقوقی نفقه و نکات آن و راه های پیگیری آن بیشار آشنا شوید.

معنای ترک انفاق

قبلا به صورت کامل برای شما توضیح دادیم که نفقه به چه معناست و جز حقوق مالی زن بعد از وقوع عقد نکاح میباشد ، فرقی هم ندارد که زن تمکن مالی داشته باشد یا خیر ، شاغل باشد یا خیر ، درآمدش از درآمد همسرش بیشتر باشد یا خیر ؛ در صورت تمکین مرد موظف به پرداخت به همسر خویش میباشد .

حال اگر زوج این وظیفه قانونی خودش را انجام ندهد و در صورت تمکین زوجه و آمادگی وی برای تمکین و البته داشتن استطاعت مالی ، بدون عذر و دلیل موجه نفقه را پرداخت نکند و ترک منزل نماید و یا زوجه را از منزل بیرون اندازد ، عنوان مجرمانه ترک انفاق دارد .

ترک انفاق مطابق قانون حمایت از خانواده تعریف میشود که در صورت اثبات مجازات حبس از شش ماه تا دو سال را در پی دارد .

نحوه تنظیم شکایت ترک انفاق

زن برای طرح شکایت ترک انفاق ابتدا به کلانتری مراجعه کرده و شکایت خودش را مبنی بر ترک انفاق زوج تنظیم میکند ، سپس کلانتری شکوائیه را ارجاع به دادسرا داده و دادسرا برای زوج ابلاغیه ای احضار میکنید مبنی بر آنکه در روز و ساعت مشخصی باید در دادسرا برای ادای توضیحات حضور یابد .

ترک انفاق

پس از حضور یافتن زوج در دادسرا برای ادای توضیحات اگر بتواند ثابت کند که عذر موجه داشته برای عدم پرداخت و ترک منزل و یا به طور کلی دعوی واهی بوده و اصلا ترک انفاقی صورت نگرفته ، پرونده بایگانی میشود اما اگر نتواند واهی بودن ادعای زوجه را ثابت کند و یا اقرار به انجام عمل مجرمانه کند ، دادگاه متناسب با وضعیت و شرایط وی برای اون قرار تامین قضائی وثیقه و یا کفالت صادر میکند .

البته این نکته نیز قابل ذکر است که بار اثبات این دعوی بر عهده خواهان ( زوجه ) میباشد و اگر زوجه دلایل معتبری همانند استشهادیه و یا شهادت شهود مبنی بر ترک منزل زوج و یا نپرداختن نفقه داشته باشد ، زوج وظیفه اثبات واهی بودن آن را دارد .
پس از صدور قرار تامین قضائی ، دادسرا با صدور کیفرخواست پرونده را به دادگاه بدوی کیفری دو ارجاع میدهد تا رسیدگی و صدور حکم در آنجا صورت گیرد و اگر در دادگاه نیز زوج نتواند ادعای خود را مبنی بر عدم ترک انفاق ثابت کند ، دادگاه حکم مقتضی را صادر میکند که البته تا قطعی شدن حکم ، لازم الاجرا نخواهد بود یعنی زوج میتواند به رای صادره از دادگاه تا مهلت تجدید نظر ( بیست روزه ) اعتراض کند و پس از قطعی و لازم الاجرا شدن حکم ، برای اجرای مجازات احضار میشود که ممکن است به حکم وی نهاد های ارفاقی همانند تعلیق اجرای مجازات و … بخورد و در صورت عدم حضور وثیقه وی و یا از فیش حقوقی شخص کفیل مبلغ مشخصی ضبط میشود .

تفاوت مطالبه نفقه از طریق دادگاه حقوقی و شکایت کیفری ترک انفاق

در مطالبه نفقه میتوان نفقه دوران گذشته را نیز مطالبه کرد اما در ترک انفاق میتوان ضمن شکایت کیفری توسط وکیل خانواده مطالبه نفقه حال و آینده را نمود .
تفاوت دیگر آن است که مطالبه نفقه از طریق تقدیم دادخواست و در دادگاه خانواده رسیدگی میشود و ترک انفاق جنبه کیفری دارد و از طریق دادسرا و تقدیم شکوائیه رسیدگی صورت میگیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *