درخواست طلاق از سوی زوجه + نکات مهم 1403

درخواست طلاق از سوی زوجه : همانطور که میدانید طبق قانون ایران و از نظر شرعی و فقهی ، حق طلاق در عقد نکاح با زوج است و زوج میتواند هرزمان که میخواهد زوجه خود را مطلقه سازد و زوجه حق طلاق ندارد.

قبل از هرچیزی باید از طرق تیم حقوقی وکلای عدل محور به شما بگوییم درخواست طلاق از سوی زوجه از سخت ترین و پیچیده ترین پرونده هایی میباشد که ما همیشه با آن روبرو هستیم هم از حیث ثبوتی و هم از لحاظ پیچیدگی و اثبات درخواست های زوجه و از حیث طولانی بودن.

این را نیز باید بدانید که دعوای طلاق به طور کلی سه مرحله ای بوده و هم قابل رسیدگی در دادگاه بدوی ، تجدید نظر و فرجام خواهی میباشد و اگر یکی از طرفین اعتراض کند دعوی بسیار طولانی شده و بار روانی بسیاری منفی برای طرفین علی الخصوص زوجه خواهد داشت.

درخواست طلاق از سوی زوجه یا زن

قبل از هرچیزی به شما پیشنهاد میکنیم که برای درخواست طلاق علی الخصوص از سوی زوجه حتماً با یک وکیل خانواده مشورت کنید و از تجارب یک وکیل متخصص طلاق استفاده کنید که اگر اینکار را نکنید تبعات و پیامد های منفی برای شما عزیزان خواهد داشت.
همانطور که گفتیم حق طلاق مطابق قانون ایران با زوج میباشد اما قانون مدنی تحت شرایطی این حق را به زن داده است که در صورت حصول آن شرایط ، زن نیز میتواند درخواست طلاق خود را به محکمه تقدیم کند و اگر محکمه حصول آن شرایط را احراز نماید ، حکم به طلاق صادر خواهد کرد.

به عنوان راهنمایی به شما میگوییم که ممکن است لازم باشد قبل از تقدیم دادخواست طلاق به دادگاه خانواده، دادخواست مرتبط دیگری به عنوان مقدمه ثبت کنید که حصول نتیجه آن، ثبت دادخواست طلاق به تعویق خواهد افتاد.

درخواست طلاق از سوی زوجه

درخواست طلاق از جانب زوجه نیاز بسیار به داشتن اطلاعات کافی در خصوص رویه دادگاه های خانواده، تجدید نظر و دیوان عالی کشور دارد و همچنین ارائه دلایل محکمه پسند برای قانع کردن قضات بسیار مهم است. به شما پیشنهاد میکنیم که وکالت این پرونده را به وکیل متخصص خانواده واگذار کنید تا دچار باخت در پرونده ، اتلاف وقت، انرژی و سرخوردگی نشوید.
برای شروع و ثبت مراحل طلاق از سوی زوجه ابتدا از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شروع نمایید ؛ در ابتدا دادخواست در دفاتر الکترونیک قضایی ثبت می شود و سپس به دادگاه خانواده فرستاده و ارجاع می شود.

دلایلی درخواست طلاق از سوی زوجه

در مرحله اول ممکن است که شما با شروط ضمن عقد ، وکالت در طلاق را در عقدنامه خود گنجانده باشید که در این صورت مشکلی نداشته و میتوانید به وکالت از زوج درخواست طلاق خود را تقدیم دادگاه نمایید.
اما مواردی که در قانون گفته شده است و یا رویه آن را پذیرفته است عبارتند از :

  • اعتیاد مضر شوهر
  • نپرداختن نفقه حداقل به مدت ۶ ماه
  • مریضی سخت علاج شوهر
  • امراض مقاربتی شوهر
  • بچه دار نشدن زوج
  • ترک زندگی توسط زوج
  • ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول
  • محکومیت شوهر به زندان بالای ۵ سال یا ارتکاب به جرایمی که بر خلاف شان زوجه است
  • سورفتار و سو معاشرت ( ضرب و جرح، توهین،… ) به صورت مستمر
  • عدم تهیه مسکن برای مدت غیر متعارف
  • بلاتکلیف رها کردن زوجه
  • نداشتن رابطه جنسی برای مدت غیر متعارف
  • مشکلات زناشویی ناشی از عیوب مرد

تکلیف مهریه در طلاق از طرف زوجه

یکی از سوالاتی که بسیار پرسیده میشود آن است که اگر طلاق از جانب زوجه باشد ، تکلیف مهریه چه میشود ؟!
این بحث بسیار گسترده و پیچیده میباشد اما به طور کلی باید به شما بگوییم که اگر زوج بتواند یکی از مواردی که در بالا گفته شده است را همانند عسر و حرج و یا … ثابت کند نیازی به بذل مهریه ندارد و میتواند مهریه خود را به اجرا گذاشته و از زوج مطالبه نماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *