رویه دادگاه های تجدید نظر کیفری

رویه دادگاه های تجدید نظر کیفری : در این مقاله به شما عزیزان و همراهان در این خصوص خواهیم گفت که چنانچه پرونده ای به دادگاه تجدید نظر در خصوص پرونده های کیفری داده شود ، این دادگاه چگونه رسیدگی میکند و صلاحیت دادگاه تجدید نظر در خصوص کدامین پرونده های تجدیدنظر میباشد. با گروه حقوقی عدل محور همراه باشید

آرای قابل تجدید نظر

وکیل تجدید نظر : آرای دادگاه های کیفری به جز جرایم تعزیری درجه هشت و آن دسته از جرایم که مستلزم دیه و یا ارش کمتر از یک دهم دیه کامل میباشند ، قابل تجدید نظر میباشد اما در خصوص اینکه کدامین پرونده های به دادگاه تجدید نظر رفته و کدامین به دیوانعالی کشور برای تجدیدنظر خواهی از آرا جای بحث است چرا که آرایی که از دادگاه کیفری یک صادر میشوند برای تجدید نظر به دیوان عالی کشور ارجاع شده و آن دسته از جرایمی که در دادگاه کیفری دو رسیدگی میشوند برای تجدید نظر به دادگاه تجدیدنظر استان ارجاع میشوند و آرای صادره از این دادگاه قطعی و لازم الاجرا میباشد.

رویه دادگاه های تجدید نظر کیفری

آرای قابل تجدیدنظر شامل محکومیت ، برائت ، منع تعقیب ، موقوفی تعقیب ، اناطه ، تعویق یا تعلیق صدور حکم ، واخواهی ، تجدیدنظر خواهی میباشد.

مهلت درخواست تجدیدنظر

مهلت درخواست و یا داخواست تجدیدنظر برای اشخاص مقیم ایران 20 روز میباشد و برای آن دسته افرادی که در خارج از ایران مقیم هستند 2 ماه میباشد.

اشخاصی که حق تجدیدنظر خواهی دارند

در رویه دادگاه های تجدید نظر کیفری این افراد عبارتند از شخص محکوم علیه یا وکیل کیفری یا نمیانده وی / شاکی و یا مدعی خصوصی یا وکیل یا نماینده وی / دادستان

رویه دادگاه های تجدیدنظر

پس از ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر استان ، دادگاه تجدیدنظر پس از بررسی کامل پرونده و مطالعه پرونده و بررسی محتویات و مندرجات و جهات تجدیدنظر خواهی به نحو زیر عمل میکند:

  1. چنانچه تحقیقات ناقص باشند ، دادگاه تجدید نظر استان با صدور قرار رفع نقص پرونده را به دادسرا ارجاع داده تا تحقیقات را کامل نمایند و سپس دادگاه تجدیدنظر استان بتواند با تحقیقات کامل شده و منسجم و معتبر رای صادر کند.
  2. اگر رایی که از دادگاه کیفری 2 صادر شده باشد قرار باشد نظیر قرار موقوفی تعقیب ، منع تعقیب ، قرار اناطه و سایر قرار های مندرج در قانون آیین دادرسی کیفری و دادگاه تجدیدنظر استان آن را صحیح بداند ، آن قرار را تایید کرده و پرونده را به دادگاه ارجاع میدهد.
  3. اگر رایی که از دادگاه کیفری 2 صادر شده باشد قرار باشد نظیر قرار موقوفی تعقیب ، منع تعقیب ، قرار اناطه و سایر قرار های مندرج در قانون آیین دادرسی کیفری و دادگاه تجدیدنظر استان نظر بر نقض آن قرار داشته باشد ، پرونده را به دادگاه ارجاع میدهد و دستور میدهد که دادگاه به پرونده رسیدگی دوباره کند و قرار را نقض مینماید.
  4. اگر به نظر دادگاه تجدیدنظر استان ، عملی که محکوم علیه انجام داده جرم نبوده و یا موردی که حکم به آن داده شده است نسخ قانونی شده باشد و یا شامل عفو شده باشد ؛ منطبق با شرایط رای صادر میکند نظیر منع تعقیب.
  5. در صورتی که پرونده شامل جرایمی نظیر حدود ، قصاص ، جرایم مستوجب بیش از نصف دیه ، جرایم تعزیری مستوجب حبس از 2 تا 10 سال باشد و یا در صورتی که محتویات پرونده اقتضاء کند دادگاه تجدید نظر وقت رسیدگی صادر کرده و طرفین و وکلای آنان را احضار میکند و پس از تشکیل جلسه مجدد ، رای مقتضی صادر میکند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *