طلاق از سوی زوج ( قوانین جدید 1403)

طلاق از سوی زوج : پیش از آنکه به مطالعه این مقاله بپردازید به شما پیشنهاد میکنیم که ابتدا مقاله طلاق در همین وبسایت را مطالعه نموده و برای اطلاعات بیشتر و تکمیلی به این مقاله رجوع نمایید.

حالت های مختلف طلاق

به طور کلی میتوان گفت که طلاق به سه صورت انجام میگیرد ؛

  • طلاق از سوی زوج
  • طلاق از سوی زوجه
  • طلاق توافقی

در این مقاله ما به مراحل رسیدگی به دادخواست طلاق از سوی زوج پرداخته و شرایط آن را برای شما توضیح میدهیم.
همانطور که میدانید مطابق قانون و شرع در اسلام حق طلاق بر عهده زوج میباشد و مرد میتواند هرگاه که میخواهد زوجه خود را مطلقه سازد اما منوط به شرایطی .

طلاق از سوی زوج – مرد

مرد برای درخواست میتواند دارای دلایل موجهی باشد؛ همانند عدم تمکین زن، سوءرفتار زن، محکومیت خانم به حبس، ترک زندگی خانوادگی و عقیم بودن خانم و… همچنین ممکن است دلیل موجهی برای این درخواست نداشته باشد

به هرحال چه دارای دلیلی موجه بوده و چه نبوده باشد ، دادگاه به تقاضای وی رسیدگی خواهد نمود زیرا همانطور که گفته شد طبق قواعد شرعی و فقهی طلاق از اختیارات شوهر است و حتی با مخالفت زن، امکان اجرای آن میباشد.

اما قطعاً این دلیل موجه داشتن و یا نداشتن تاثیراتی نیز خواهد داشت که اکثر تاثیرات و نتایج آن مالی هستند همانند تعلق گرفتن نحله ، اجرت المثل ، نفقه گذشته و …

طلاق از سوی زوج

طبق رویه قضایی در هر صورت چه طلاق از سوی زوج باشد و چه زوجه و چه توافقی دادگاه ابتدائاً آنان را به داوری ارجاع خواهد داد و درصورت ارجاع به داوری، هرکدام از طرفین موظف هستند ظرف یک هفته از تاریخ اطلاع از تصمیم دادگاه، یک نفر از بستگان متاهل خود را که حداقل سی سال سن داشته و آشنا به مسائل شرعی و خانوادگی و اجتماعی باشد، به عنوان داور به دادگاه معرفی کند.

علت انتخاب داوران از میان خویشاوندان زوجین این است که آنها اطلاع کافی از مشکلات و اختلافات طرفین دارند و با دلسوزی سعی در حل وفصل اختلافات دارند.

اگر زن و شوهر تمیم به سازش نداشتند و یا شوهر بر تصمیم خود بر طلاق اصرار داشت ، دادگاه با توجه به شروط ضمن عقد ازدواج و مندرجات سند ازدواج، تکلیف جهیزیه، مهریه، اجرت المثل زوجه، نفقه زوجه و اطفال و یا حتی جنین را اگر که زن حامله باشد ، مشخص کرده و تصمیم گیری مینماید و تصمیمات در خصوص این موارد را ضمن رای مربوط به طلاق اعلام میکند ، رای صادره از ناحیه دادگاه در خصوص درخواست طلاق از ناحیه مرد، گواهی عدم امکان سازش نامیده میشود.

مردی که درخواست طلاق داده است تا سه ماه فرصت دارد تا برای اجرای رای دادگاه و ثبت آن به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کند و اگر تا این مدت مراجعه نکند، رای دادگاه از اعتبار خارج میشود و مرد دیگر حق ثبت طلاق را ندارد.

دقت داشته باشید که دفاتر رسمی طلاق حق ثبت طلاق هایی را که گواهی عدم امکان سازش برای آنها صادر نشده است را نخواهند داشت.

مدارک مورد نیاز برای طلاق از طرف مرد شامل

  • اصل سند ازدواج
  • اصل شناسنامه مرد
  • کپی کارت ملی

او میشود که اگر به هردلیلی اصل سند ازدواج موجود نباشد ، زوج موظف است رونوشت آن را از دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح دریافت و به دفترخانه ای که میخواهد صیغه طلاق را جاری کند، ارائه دهد.

همچنین برای ثبت طلاق ارائه گواهی پزشک ذیصلاح در مورد وجود جنین یا عدم آن الزامی است؛ مگرآنکه زوجین بر وجود جنین اتفاق نظر داشته باشند.

تکالیف مالی زوج بعد از طلاق

تکالیف مالی که برای زوج پس از ارائه دادخواست طلاق پدید می آید و دادگاه موظف است در رابطه با آنان تعیین و تکلیف نماید عبارتند از :

  • مهریه
  • نفقه
  • نفقه فرزندان
  • اجرت المثل
  • نحله
  • انتقال دارایی تا نصف اموال ( از یک تا پنجاه درصد )
  • حضانت فرزندان
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *