فرجام خواهی چیست و چگونه انجام می شود ؟

فرجام خواهی چیست و چگونه انجام می شود ؟ یکی از مواردی که ممکن است رای صادره را نقض کرد و نتیجه دادگاه را به نفع خود بازگرداند درخواست فرجام خواهی است.

درخواست فرجام خواهی در حقیقت مطالعه رای صادره برای اطمینان از مطابقت رای با قانون و موازین و اصول شرعی می باشد که فرجام خواه به کمک وکیل فرجام خواهی به دنبال اثبات عدم این تطابق است .

در حقیقت فرجام خواهی را می توان شکایت علیه دادگاه صادرکننده رای تلقی کرد.

فرجام خواهی با تجدیدنظر خواهی متفاوت است برخی به اشتباه این دو را یکی می دانند . برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با وکلای متخصص گروه حقوقی عدل محور از طریق شماره 09305297504 در ارتباط بوده و از مشاوره حقوقی رایگان بهره مند شوید.

در چه مواردی می توان درخواست فرجام خواهی داد؟

چیزی که مشخص است محدودیت در ارائه درخواست فرجام خواهی است یعنی قانون تنها در مواردی مشخص اجازه فرجام خواهی را داده است من جمله :

  1. در دعاوی مالی که خواسته بیشتر از 20 میلیون تومان باشد و مورد تجدید نظر خواهی واقع نشده باشند امکان ارائه درخواست فرجام خواهی وجود دارد اگر دعوای مالی یکی از 2 شرط مذکور را هم نداشته باشد درخواست رد خواهد شد.
  2. دعاوی که به 2 دلیل ابطال یا رد دادخواست دعوای آنها پذیرفته نشده است.
  3. دعاوی که قرار عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا صادر شده و به همین دلیل خواسته ایشان رد شده باشد.
  4. دعاوی در خصوص اصل نکاح و فسخ نکاح ، طلاق ، نسب ، حجر ، وقف ، ثلث ، حبس و تولیت که رای قطعی برای آنها صادر شده باشد اما در مدت و مهلت 20 روز درخواست تجدید نظر خواهی نشده باشند.

در حقیقت اصل بر آن است که دعاوی حق فرجام خواهی را نداشته باشند مگر در مواردی محدود که در این مقاله بدان اشاره شد.

فرجام خواهی

چه زمانی باید اقدام کنید؟

چنانچه پرونده شما شرایط مذکور را داشته باشد می بایست ظرف مدت 20 روز از تارخ ابلاغ رای برای فرجام خاهی به کمک وکیل دادگستری اقدام کنید این مهلت برای افراد ساکن ایران می باشد اگر ساکن خارج از ایران هستید 2 ماه از تایخ ابلاغ رای می توانید درخواست خود را ثبت کنید.

در چه مواردی می توان رای صادره در فرجام خواهی را نقض کرد؟

  1. اولین و بدیهی ترین مورد آن است که رای صادره با اصول شرعی مطابقت نداشته باشد یعنی قاضی به دلیل عدم وجود ماده قانونی مشخص در مورد پرونده شما با تکیه بر شرع حکم داده که در آن مورد هم اشتباه کرده است.
  2. چنانچه مشخص شود که مدارک و مستندات ارائه شده به دادگاه جعلی و دستکاری شده یا از صلاحیت لازم برخوردار نبود و نمی توانند مستدل باشند.
  3. اگر شما فرجام خواه هستید باید به کمک وکیل خود اثبات نمایید که دادگاه نسبت به مدارک ارائه شده از طرف شما بی اهمیت بوده و توجه و برسی لازمه را انجام نداده است.
  4. دادگاه صلایت ذاتی یا حلی برای رسیدگی نداشته است.

به طور مثال پرونده می بایست در دادگاه عمومی و حقوقی مورد برسی قرار می گرفت اما در دادگاه انقلاب به پرونده رسیدگی شده این یعنی دادگاه صادرکننده رای صلاحیت ذتی را نداشته است.

در صلاحیت محلی هم پرونده می بایست در مشهد رسیدگی شود اما در تبریز رسیدگی شده این یعنی دادگاه صلاحیت محلی لازم برای صدور رای را نداشته است. برای درخواست فرجام خواهی با استناد به صلاحیت محلی دقت داشته باشید که تنها در صورتی درخواست شما پذیرفته می شود که شما در جلسه بدوی دادگاه نسبت به عدم صلاحیت محلی دادگاه رسیگی کننده به پرونده اعنراض کرده باشید و این مساله را در جلسه بیان نموده باشید.

مرجع رسدگی کننده به پرونده های فرجام خواهی شده یوان عالی کشور می باشد.

در نهایت چنانچه مدارک و مستندات و دلایل شما برای فرجام خواهی کافی بوده باشد رای صادره از دادگاه پیشین نقض می شود اما چنانچه مدارک و مستندات شما برای دیوان عالی کشور قابل پذیرش نباشد و ابرام رای صادر می شود که به معنای عدم پذیرش دعوای شما یا شکست شما در فرجام خواهی است.

در دعاوی حتما از وکلای متخصص در این زمینه کمک بگیرید چون این مرحله آخرین تلاش های شما برای برگرداندن رای به نفع شما است پس می بایست از وکیل متخصص مشورت گرفته و در صورت نیاز پیگیری پرونده را به ایشان واگذار نمایید.

تیم حقوقی عدل محور ضمن برخورداری از وکیل متخصص  به شما اطمینان می دهد تا تمام دانش و تجربه خود را برای پیروزی در پرنده شما اعمال خواهد نمود .

شماره 09305297504 به منظور ارائه مشاوره حقوقی رایگان و ارتباط با دکترین حقوقی می باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *