نکات مهم حقوقی مال خری با عدل محور

در این مقاله قصد داریم به شما عزیزان بگوییم كه مال خری چیست و تعریف ارائه شده از آن چه میباشد؟

آیا صرفا به فردى كه خرید وفروش مال میكند مالخر میگویند و یا اصطلاح حقوقی آن متفاوت از معنای عرفى آن است؟

آیا در صورت جرم شناخته شدن مالخرى و مالخر در قوانین،میتوان بر مالخر مجازاتی اعمال نمود و یا باید از طریق حقوقى اقدام كرد؟

مجازات مالخری چیست؟

به تمامی این سوالات در این مقاله پاسخ خواهیم داد. پس چنانچه مورد مالخری واقع شده اید و یا با مال خر رو به رو بوده اید،با وکیل کیفری همراه باشید.

نکات مهم حقوقی مال خری

تعریف مال خری

جرم سرقت جرمی كاملا تعریف شده و جا افتاده براى عموم میباشد كه روزانه به تعداد زیادى از این دست جرایم روبه رو هستیم.سرقتگوشى هاى همراه،سرقت طلا،سرقت وسایل ارزشمند،سرقت عطیقه جات،سرقت از لوازم منزل و …
به فردى كه سرقت میكند سارق میگویند و اموالی كه مورد سرقت قرار گرفته اند،اموال مسروقه نام دارند.

اما ارتباط سرقت با مالخری چیست؟

بحث از اینجا شروع میشود كه سارق باید به هر طریقی اموال مسروقه را به فروش برساند تا از آن كسب سود كند و به اصطلاح عامیانهآن را آب كند. حال افرادى هستند كه مایل به خرید اموال مسروقه هستند و خرید اموال مسروقه شغل آن هاست و از این طریق امرارمعاش میكنند؛به این افراد مال خر و به این عمل مال خری میگویند.

مال خری در قانون مجازات اسلامی

برای مالخری و مالخر در قانون مجازات اسلامی تعزیرات مصوب ١٣٧٥ به صراحت مجازات تعیین شده است.این جرم بین حقوقدانان به معامله اموال مسروقه معروف میباشد كه در ماده ٦٦٢ قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است.

مطابق این ماده هر كسی كه علم و اطلاع داشته باشد و یا از طریق قرینه ها و مشخصات اطمینان داشته باشد كه این مالی كه موردمعامله قرار میدهد از طریق جرم سرقت به دست آمده است ، به مجازات محكوم میشود.

دقت داشته باشید كه در این ماده علاوه بر مورد معامله قرار دادن ، اعمال تحصیل ، مخفی یا قبول نیز نامبرده شده است اما با تعریف مالخری تطابق ندارد و فقط مورد معامله قرار دادن با تعریف مال خری انطباق پیدا میكند

مجازات مال خری

مجازات مالخری یا همان مجازات معامله اموال مسروقه مطابق قانون مجازات اسلامی شش ماه تا سه سال و تا ٧٤ ضربه شلاق می باشد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *