مجازات حمل و مصرف مشروبات الکلی
مجازات حمل و مصرف مشروبات الکلی : مشروبات الکی از هر نوع و مدلی که باشد در اسلام و شرع حرام بوده و حمل و نگهداری و مصرف آن جرم محسوب شده و مجازات کیفری برای حمل کنندگان یا مصرف کنندگان آن در نظرگرفته شده است.
قانونگذار در ماده 264 . 265 قانون مجازات اسلامی مجازت مربوط به مصرف و حمل مشروبات الکی را بیان داشته است. مطابق این ماده تا 80 ضربه شلاق در انتظار متخطیان و مرتکبین این جرم است.
نگهداری مشروبات الکی چه مجازاتی دارد؟
پیش تر بیان کردیم که علاوه بر مصرف، نگهداری مشروبات هم جرم تلقی میشود. قانونگذار تا 74 ضربه شلاق و 6 ماه تا 1 سال حبس به علاوه نیز محکوم شدن به جزای نقدی را برای مجرم در نظرگرفته است. در قانون كاهش محازات هاي حبس هاي تعزيري سال ٩٩ حبس تعزيري ٤ تا ٨ به نصف تقليل پيدا كرده.پس طبيعتا محازات حبس به نصف تقليل پيدا كرده است
تفاوت مجازات مصرف مشروبات الکلی و نگهداری آن
مصرف مشروبات الکی من جمله جرایم حدی است یعنی قاضی عیناً باید مجازات تعیین شده در قانون را برای متخطی اعمال کند که درباره مصرف مشروبات الکی تا80 ضربه شلاق است اما نگهداری کردن مشروبات الکی و یا حمل آنها در زمره جرایم تعزیری است یعنی قاضی می تواند نظر به شرایط مجرم و اوضاع و احوال او حداقل یا حداکثر مجازات را اعمال کند.
کاهش مجازات در جرایم مشروبات الکی
بسیاری از افراد پس از ارتکاب این جرم و مواجه شدن با مجازات قانونی آن سریع احساس ندامت و پشیمانی می کنند، قانونگذار هم تحت شرایطی امکان تخفیف در مجازات مشروبات الکی را فراهم آورده .
برای بهره مند شدن از تخفیف و یا کاهش مجازات در مشروبات الکی اظهار توبه و درخواست عفو نظر به سوابق کیفری امکان پذیر کرده است . در این مرحله حتما از وکیل کیفری متخصص و متبحر برای پیگیری و اعمال تخفیف در مجازات استفاده کنید.
ایجاد مکانی برای ساخت مشروبات الکی
چنانچه شما صاحب خانه باشید و ملک خود را به افرادی اجاره دهید که قصد تهیه و فروش یا نگهداری مشروبات الکی را دارند شما نیز به عنوان معاونت در جرم، مجرم محسوب می شوید.
توقیف اموال
تمامی وسایل یا ادواتی که برای ساخت مشروبات الکی استفاده شده است توقیف و ضبط می شود در مورد حمل مشروبات الکی نیز وسیله نقلیه حامل مشروب توقیف می شود همچنین تمام اموال و دارایی که از طریق فروش مشروبات الکی حاصل شده توقیف می گردد.
توجه داشته باشید که مجازات مذکور برای کارمندان و کارکنان دولت بیشتر هم می شود . در قانون مجازات اسلامی به این نکته اشاره شده است که چنانچه فرد مرتکب جزوه کارمندان دولتی باشد ضمن اعمال مجازات ذکر شده به مدت 1 تا 5 سال از خدمات دولتی محروم یا انفصال از خدمت می شوند.
مصرف الکل برای خارجی ها در ایران
اگر مهمان یا توریستی هم به کشور ایران مسافرت کرده باشد باید به قوانین ایران احترام گذاشته و از مصرف مشروبات الکی خودداری کند در صورت عدم رعایت و مصرف مشروبات الکی در ملاء عام، جرم واقع شده و مشمول مجازات می شود و هیچ شرکت یا هتل ایرانی حق تهیه و تولید یا فرو مشروبات الکلی حتی به مسافران خارجی را ندارد در غیر این صورت تمامی عوامل خاطی مجرم بوده و مجازات می شوند.
مصرف مشروب برای غیر مسلمانان در ایران
نظر به اینکه در ایران افراد غیر مسلمان هم زندگی می کنند قانونگذار به دلیل احترام به حقوق غیر مسلمانان، مصرف مشروب برای غیر مسلمانان در ایران جرم نیست اما چنانچه مصرف مشروبات الکی در ملاء عام باشد یا نسبت به فروش آن در جامعه اقدام کنند یا در پی گسترش و ترویج مصرف مشروبات الکلی باشند این عمل جرم بوده و مشمول مجازات نیز می شود.
رهایی از مجازت یا کاهش مجازات شرب خمر با توبه
پس از محکوم شدن و اجرای مجازات، بسیاری از افراد به دنبال راهی برای رهایی و یا حداقل کاهش مجازات هستند . وکیل شرب خمر گروه حقوقی عدل محور ، توبه را یکی از راه های کاهش مجازات معرفی می کند . اما بسیار توجه داشته باشید که هر توبه ای سبب اعمال کاهش مجازات نمی شود.
برای کاهش مجازات در جرم مصرف مشروبات الکی توبه حتما می بایست قبل از اثبات قطعی جرم صورت گیرد یعنی اگر شما محکوم به تحمل 80 ضربه شلاق شده باشید و حالا اظهار توبه کنید این توبه شما هیچ تاثیری در کاهش مجازات نخواهد داشت.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.