مجازات کتک زدن زن در قانون + مراحل شکایت و نحوه اقدام
مجازات کتک زدن زن + مراحل شکایت و نحوه اقدام : با پیشرفت جوامع و افزایش آگاهی زنان نسبت به حقوق خود کمتر شاهد وقوع صحنه های خشونت آمیز علیه آنان هستیم اما نباید این واقعیت را انکار کرد که همچنان این مسئله در سطح جهان وجود دارد و هرچند به صورت محدود اما برخی از زنان در کنار همسران خود حتی امنیت جانی هم ندارند. هرچند قانون گذار سعی کرده است تا حمایت خود را از این زنان به عمل آورد اما عرف حاکم بر برخی از نواحی کشور باعث می شود تا حتی قانون نیز نتواند مجازات کتک زدن زن را علیه مرد اجرا نماید. این مسئله را در ادامه توسط وکیل کیفری تشریح می کنیم.
کتک زدن همان ضرب و شتم است!
نکته حائز اهمیت این است که در قانون مجازات اسلامی اصطلاحی به عنوان کتک زدن زن یا حتی سایر افراد جامعه وجود ندارد و هرچه که هست در مقوله ضرب و شتم قرار می گیرد. کتک زدن زن نیز می تواند مصداق بارز این عنوان در قانون مجازات اسلامی باشد. کتک زدن زن می تواند از یک سیلی ساده تا اعمال خشونت آمیز علیه زن متغیر باشد. هرچند اغلب دادگاه ها به اقداماتی همانند سیلی زدن با توجه به رفع آثار آن در زمان اندک، توجه زیادی ندارند با این حال سایر اقدامات و بخصوص کتک هایی که به ایجاد خراش، کبودی، تورم یا شدید تر از آن ها منجر شود یک مقوله مهم در دادگاه های کیفری قلمداد می گردد.
ضرب و شتم در قانون مجازات اسلامی
ضرب به معنای ضرباتی است که به فرد دیگری وارد می گردد و اصولا از روی خشم است. این اعمال بدون ایجاد شکستگی و یا خون ریزی رخ می دهند اما مجنی علیه در نتیجه آن ها آثاری همانند درد، متورم شدن، ملتهب شدن و یا کوفتگی و امثال آن ها را تجربه می کند. در مقابل باید به شتم اشاره نمود که حاکی از ضربات بسیار شدید و یا حتی استفاده از سلاح سرد و مانند آن هاست که منجر به ایجاد شکستگی و خونریزی در بدن مجنی علیه می گردد و در برخی از موارد حتی وی را برای مدت طولانی زمین گیر می کند. شتم ممکن است از یک خراشیدگی گوشه لب یا شکستگی دندان تا شکستگی سر، دنده، دست و پا و یا حتی از دست دادن شنوایی و امثال آن ها متفاوت باشد.
مجازات ضرب و شتم زن
قضات برای تعیین مجازات مردی که مبادرت به ضرب و شتم همسر خود نموده است به همان قوانین ضرب و شتم در قانون مجازات اسلامی رجوع می کنند. بنابراین باتوجه به قوانین موجود اگر زن به موقع شکایت کرده و بتواند این امر را ثابت کند که توسط همسر خود مورد ضرب و شتم واقع شده است می تواند از طریق قانون دیات، قصاص و حتی مجازات های تعزیری یعنی حبس و یا جریمه نقدی همسر خود را محکوم به تحمل مجازات مقرر نماید.
اگر زن درخواست قصاص کند باید شرایط قصاص نیز برای اجرای حکم فراهم باشد. این شرایط عبارتند از اینکه قصاص باید با میزان جنایت وارده برابر باشد؛ عضو سالم و کامل را نمی توان در برابر عضو ناسالم و ناقص قصاص کرد؛ نباید بیم تلف شدن مرتکب با افزایش جنایت بر او وجود داشته باشد؛ قصاص عضو اصلی در برابر عضو غیر اصلی وجود ندارد؛ و در نهایت اینکه جانی یا همان شوهری که مرتکب ضرب و شتم همسر خود شده است باید در ارتکاب عمل خود عمد داشته باشد. به عنوان مثال اگر مرد در حالت مستی همسر خود را مورد ضرب و شتم قرار داده باشد امکان قصاص وجود ندارد.
عدم امکان قصاص یا بخشش فعل ارتکابی از جانب زن به درخواست دیه منتهی می شود. دیه به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. به عنوان مثال برخی از انواع دیه برای تورم و کوفتگی سطح پوست است و برخی از آن ها برای تعیین جنایت وارده بر استخوان هایی که شکسته شده اند مورد توجه واقع می گردند. تعیین میزان دیه به گزارشات پزشکی قانونی بستگی دارد.
در نهایت اگر ضرب و شتم مشمول هیچ کدام از موارد فوق نگردد مشمول مجازات تعزیری است. مجازات تعزیری نوع دیگری از انواع مجازات های رایج در قانون مجازات اسلامی است که بیش از همه خود را به صورت حبس و جریمه نقدی نشان می دهد. اصولا اغلب کتک ها و ضرب و شتم هایی که با ایجاد آثار جدی با ماندگاری بالا منجر می شوند به گرفتن تعهد، غرامت و مجازات حبس منتهی می شوند. این مقوله را در ادامه به صورت واضح تر تشریح خواهیم کرد.
مجازات حبس در کتک زدن زن
با توجه به مفاد مندرج در قانون مجازات اسلامی هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد (کتک زدن زن نیز در این مقوله قرار می گیرد) که موجب نقصان یا شکستن و یا از کار افتادن عضوی از اعضاء بدن یا منتهی به مرضی دائمی یا از دست دادن یا نقص یکی از منافع، حواس یا زوال عقل مجنیعلیه گردد در صورتی که قصاص امکان نداشته باشد و در صورتیکه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس تعزیری محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنیعلیه مرتکب به پرداخت دیه نیز محکوم خواهد شد.
همچنین باتوجه به تبصره موجود در صورتی که آسیب وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و اسلحه به کار رفته نیز چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد. بنابراین همانطور که مشخص است قانون نیز سعی خود را در راستای حمایت از حقوق زن به عمل آورده است با این حال بهتر است در صورت مواجهه با این مسئله به وکیل کیفری مراجعه نمایید چرا که در صورت شدت عمل ممکن است بتوانید حق طلاق را بدون نیاز به بخشش مهریه یا ارائه بذل و بخشش های مالی نیز به دست آورید چرا که می تواند یکی از مصادیق عسر و حرج برای زن باشد و دادگاه این حق را به زن بدهد تا بدون رضایت مرد نیز خود را مطلقه نماید.
ما که خیری ندیدیم، دادگاه فقط پول دادن و دویدن تو سالنها است، طرف هم راست راست تاب میخوره و تهدید میکنه
فقط جیب زنی مردمه من زنمو فقط یه هل دادم و هیچ ضربه ای ندیده بود ولی بخاطر پارتی که داشتن چند مورد کوفتگی و خراشیدگی براش تو پزشک قانونی زده بودن رفتم دادگاه شاهدم داشتم حاضر به قسم خوردن هم بودم ولی قبول نکردن و با کلی منت ۲۰میلیون جریمه برام نوشتن
به شخصه مخالف خشونت و زدن هستم ولی قانون فقط تو فکر جیب خودشه
فقط یه هول دادم! شما با این وقاحت بیشتر از اینا باید مجازات شی تا وقتی در مورد دست سمت زن بردن حرف میزنی به چشمت کوچیک و بی اهمیت نیاد.
شما خیلی وقیح هستی که میگی هل دادم ، غلط کردی هل دادی
من برای ضرب و شتم شکایت کردم. بگذریم که برای طرح شکلیت گرفتن گواهی پزشکی قانونی راضی کردن همسایه ها به شهادت چقدر تحقیر شدم. در نهایت محکوم به دیه شد. پرداخت کرد. حالا باز هم کتک میزند. تهدید میکند که میکشمت و دیه ات را میدهم. به نظرم قانون مزخرفی است. کاش مجازات محکم تری وضع میشد
اگه طرف و بندازن زندان حقوقش به بچه هاش میرسه
قانون گذارانی که خودشون عاملان فساد و ظلم هستند و برای زن ارزشی قایل نیستند چطور میتونن عدالت رو برقرار کنند
خانمهایی که از وظایف همسری و خانه داری وشوهر داری حتی از ابتدایی ترین وظیفه همسری چیزی نداند وروی نقاط ضعف شوهر خود کار کنند اون مرد باید چکار کنه
بعضی زن ها البته نه همشون لایقه کتک هستن واقعن چون با رفتاراشون مرداررو میخان به اتیش بکشن
مورد توهین و فحاشی از جانب خانمی قرار گرفتم سر دعوای دو کودک در پارک که توسط همون خانم و برادرش مورد ضرب شتم قرار گرفتم اول من شکایت کردم و بعد 12روز اون خانم واقعا واقعا حسی بدیه آدم ازیه نامحرم سیلی بخوره