مراحل شکایت از جرم زنا
مراحل شکایت زنا : در اینجا قصد داریم به شما عزیزان بگوییم جرم زنا چیست و چگونه ثابت میشود.همچنین مجازات جرم زنا با توجه به موقعیت زانی و زانیه را برای شما شرح دهیم مراحل شکایت جرم زنا را به تفصیل برای شما عزیزان شرح دهیم و تفاوت آن را با رابطه نامشروع بیان کنیم. پس با گروه حقوقی عدل محور همراه باشید.
مطابق ماده 221 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 زنا اینگونه تعریف میشود ” زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آن ها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد “
جماع به رابطه جنسی میان مرد و زن گفته میشود که در تبصره ماده 221 قانون مجازات اسلامی نیز آمده است که جماع دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قبل یا دبر زن میباشد و علقه زوجیت نیز به عقد شرعی میان زن و مرد گفته میشود.
موارد وطی به شبهه نیز در اصطلاح حقوقی آن است که برای مثال کسی با فرض اینکه فرد همسر دائم و شرعی و عقدی اوست به اشتباه رابطه جنسی برقرار کند و مطابق قانون هرگاه متهم به زنا ادعای زوجیت یا وطی به شبهه کند ، ادعای وی بدون بینه یا سوگند پذیرفته میشود مگر آنکه خلاف آن با حجت شرعی لازم ثابت شود.
مجازات جرم زنا
زنا حسب مورد دارای مجازات های متفاوتی از جمله اعدام / رجم / جلد میباشد.
از مواردی که مجازات زنا اعدام است میتوان به نمونه های زیر اشاره نمود :
- زنا با محارم نسبی
- زنا با زن پدر
- زنای مرد غیر مسلمان با زن مسلمان
- زنای به عنف یا اکراه
از مواردی که مجازات زنا در آن رجم یا همان سنگسار است میتوان به زنای محصنه اشاره نمود.
مرد محصن کسی است که دارای همسر دائمی و بالغ است و در حالت بلوغ و اختیار از طریق قبل با وی در حال بلوغ جماع میکند و هرزمان که اراده کند امکان جماع از طریق قبل را با وی داشته باشد.
زن محصنه کسی است که دارای همسر دائمی بوده در حالت بلوغ و عقل از طریق قبل با وی جماع کرده باشد و امکان جماع با شوهر را نیز داشته باشد.
مواردی که طرفین را از حالت احصان خارج میکند عبارتند از ؛ مسافرت / حبس / حیض / نفاس / بیماری های مانع از مقاربت مانند ایدز و سفلیس
از مواردی که مجازات زنا جلد یا همان شلاق میباشد میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
- مردی که قبل از دخول با همسر دائم خویش مرتکب زنا میشود
- زنای غیر محصن
مراحل شکایت از جرم زنا
جرم زنا جرمی است که به راحتی قابل اثبات نیست و ادله اثبات آن بسیار سخت و دشوار میباشد. یا فرد باید خود چهار بار اقرار به زنا کند و یا چهار شاهد عاقل و بالغ زنا را دیده باشند و شهادت دهند.
پس بهتر است برای اینکه فرد با قرار منع تعقیب و یا موقوفی تعقیب در خصوص جرم زنا مواجهه نشود ، شکوائیه ی رابطه نامشروع را تقدیم دادسرا نماید.
مطابق قانون مجازات اسلامی رابطه نامشروع اینگونه تعریف میشود که ” هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر میشود “
به این نکته نیز توجه داشته باشید که جرائم منافی عفت نظیر زنا / لواط / تفخیذ / رابطه نامشروع و … از جرائم غیر قابل گذشت هستند و حتی در صورت رضایت شاکی خصوصی ، باز هم تحقیق و تعقیب ادامه پیدامیکند.
همچنین اگر این جرم به صورت مشهود اتفاق بیافتد مثلا زن و مردی در منظر عموم یکدیگر را ببوسند و یا در آغوش بگیرند ضابطین قضائی اعم از نیروی انتظامی و … میتوانند خود وارد عمل شوند و طرفین را دستگیر نمایند.
برای شکایت از جرم رابطه نامشروع به دفاتر خدمات قضائی و یا وکیل رابطه نامشروع مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت میکنید و پرونده و شکایت شما به همراه مستندات و مستدلات به دادسرا ارجاع داده میشود.
دادسرا پس از احضار و تحقیقات لازم ، قرار جلب به دادرسی صادر میکند و پرونده را به دادگاه ارجاع میدهد و دادگاه رای مقتضی صادر میکند.
جرم زنا از آن جایی که جز حدود به حساب می آید دارای مرور زمان نمیباشد و هیچ تاریخ انقضایی برای شکایت از جرم زنا وجود ندارد اما جرم رابطه نامشروع از آن جایی که جرم درجه 6 محسوب میشود ، دارای مدت مرور زمان 5 ساله میباشد و پس از آن قابلیت شکایت خود را از دست میدهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.