مراحل و شرایط گرفتن حکم رشد
آموزش نحوه گرفتن حکم رشد برای فرزندان : افراد تا قبل از رسیدن به سن بلوغ،صغیر محسوب میشوند. یعنی توانایی تصرف و تملک در اموالی که متعلق به آن هاست را ندارند و باید ولی یا قیم آن ها در خصوص اموال آن ها تصمیم گیری نماید.
به افرادی که صغیر ، سفیه ، مجنون هستند. محجور میگویند و افراد محجور از نظر قانونی حقی در تصرف در اموال خودشان ندارند.
افراد صغیر به افرادی میگویند که هنوز به سن بلوغ نرسیده اند. که شامل هم دختر و هم پسر میگردد و همانگونه که پیشتر ذکر شد. ولی یا قیم آنان میتواند در خصوص اموال وی تصمیم بگیرد. و یا در برخی از موارد باید تا رسیدن وی به سن بلوغ،برای تعیین تکلیف کردن در خصوص اموال وی صبر نمایند.
حال گاهی افراد نمیتوانند تا رسیدن به سن بلوغ که برای دختران ٩ سال و برای پسران ١٤ سال میباشد. صبر کنند و نیاز به گرفتن حکم رشد دارند.
حکـم رشـد چیست؟
همانگونه که ذکر شد افراد برای دخل و تصرف در اموالشان باید بالای سن بلوغ داشته باشند. و تا قبل از آن محجور محسوب میشوند و نمیتوانند در اموال خود تصرف کنند.
این افراد اگر بخواهند در اموال خود تصرف نمایند باید حکم رشد بگیرند. گاهاً ممکن است نشانه هایی در آن ها وجود داشته باشد که بعد از رسیدن به سن بلوغ نیز نیاز به حکم رشد داشته باشند.
مطابق این حکم رشد،یعنی آنکه عقل و شعور و توانایی فرد به آن میزان و درجه ای رسیده است. که بتواند در اموال خویش تصرف کند و اموال خودش را به صحیح تریت شیوه ممکن،مدیریت نماید.
به فردی که به این درجه برسد و توانایی مدیریت اموالش را داشته باشد. رشید میگویند و این گواهی رشد،گواهی است. مبنی بر اینکه فرد میتواند در اموالش دخل و تصرف نماید و تصرفات وی صحیح و نافذ محسوب گردد.
حکم رشد چگونه صادر میشود؟
برای دریافت گواهی حکم رشد و مدرکی که اثبات نماید فرد به بلوغ روانی کامل رسیده است. و میتواند به نحو صحیح و درست در اموالش تصرف کند و آن ها را بفروشد. یا بخرد یا … فرد باید در درجه اول مدارک لازم را آماده سازد.
- مهم ترین این مدارک عبارتند از:
- شناسنامه و کارت ملی
- استشهادیه و دیگر ادله ای که مثبت رسیدن شخص به سن رشد باشند
- پر کردم فرم درخواست صدور گواهی رشد
پس از آماده سازی مدارک فرد باید درخواست صدور گواهی رشد را به دادگاه خانواده محلی که شناسنامه وی صادر شده است تقدیم نماید. و تمامی مدارکی که مثبت رسیدن وی به سن رشد بوده باشد را،ضمیمه درخواست خود نماید.
پس از آن تمامی مدارک و ضمایم به توسط دادگاه خانواده بررسی خواهد شد. و سپس به احتمال خیلی زیاد ارجاع به قرار کارشناسی متخصص خواهد شد. کارشناسان متخصص پس از بررسی تخصصی و معاینه شما،نظر خود را به دادگاه خانواده ارائه مینماید که در آن نظریه در این خصوص تعیین تکلیف میکنند که آیا شما به سن رشد رسیده اید. و توانایی اداره اموال خود را دارید و یا خیر.
پس از آن مطابق رای دادگاه حکم رشد شما صادر خواهد شد. و شما به توسط این حکم میتوانید در تمامی امور خود که مالی یا غیر مالی باشند تصمیم گیری کنید.مواردی نظیر ارث، طلاق، مهریه و …
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.