مشاوره حقوقی تغییر جنسیت + اقدامات لازم

زمانیکه از مشاوره حقوقی تغییر جنسیت سخن می گوییم قطعا از قانونی بودن این عمل در ایران سخن به میان آورده ایم. متاسفانه همچنان بسیاری از مسلمان از قانونی بودن تغییر جنسیت در کشورهای اسلامی اطلاعی ندارند و این مسئله باعث شده است تا برخی از شهروندان مسلمان، سختی های ناشی از زندگی در یک کالبد متضاد با روحیات خود را به دوش کشند. در این مقاله و در قالب تشریح مشاوره حقوقی تغییر جنسیت به بررسی این موضوع می پردازیم.

مشاوره حقوقی تغییر جنسیت

تغییر جنسیت در اسلام

یکی از مهمترین مسائلی که در قرن بیستم و بیست و یکم و در دنیای غرب مطرح گردید مقوله ای عجیب و غریب به نام امکان تغییر جنسیت بود. این مقوله هرچقدر برای عامه اجتماع عجیب است اما یک حق ذاتی و حیاتی برای برخی از افراد جامعه محسوب می شود. باتوجه به قوانین سخت گیرانه شرع و اسلام در ایران و سایر کشورهای مسلمان، این جوامع سالیان طولانی با امکان تغییر جنسیت مخالفت می کردند تا اینکه علم روانشناسی و روانپزشکی به حمایت از این افراد پرداخت و امکان تغییر جنسیت را برای آنان فراهم نمود.

تغییر جنسیت در ایران

یک جلسه مشاوره حقوقی تغییر جنسیت کافیست تا به عملی شدن چنین خواسته ای در ایران نیز امیدوار شوید. تاکنون چندین هزار نفر در ایران درخواست تغییر جنسیت داده و با درخواست بخش قابل توجهی از آن ها موافقت شده است. این افراد بیشتر مذکر بوده اند و گرایش به جنس مونث داشته اند. در یک آمار دقیق 56 درصد از گرایشات مربوطه به تغییر جنسیت مونث از مذکر و 44 درصد نیز درخواست تغییر جنسیت مذکر از مونث را ارائه کرده اند.

معنای دقیق تغییر جنسیت چیست؟

برخی از افراد تصور می کنند اگر فردی که دارای جنسیت دوگانه است درخواست تغییر به یک جنسیت معلوم و مشخص را داشته باشد تقاضای او به معنای تغییر جنسیت است حال آنکه در علم پزشکی، درخواست این افراد به هیچ وجه در مقوله تغییر جنسیت قرار نمی گیرد و به عنوان تعیین جنسیت مطرح می شود. تغییر جنسیت به معنای تغییر از مذکر بودن به مونث بودن و یا بالعکس است بدون اینکه فرد دارای آلت تناسلی متناسب با جنس مخالف باشد. این افراد به عنوان ترنس سکچوال شناخته می شوند.

نکته دیگری که مطرح می شود این است که برخی از افراد تصور می کنند تغییر جنسیت حق کسانی است که همجنس گرایی دارند. این مقوله نیز ممکن است در موارد محدودی شامل پذیرش درخواست تغییر جنسیت شود اما تمایلات هم جنس گرایی یک مقوله روانی و کاملا متفاوت از درخواست تغییر جنسیت است و در علم روان شناسی و روانپزشکی به عنوان دو مقوله جدا از یکدیگر مطرح می شوند.

مراحل تغییر جنسیت

اگر تصور می کنید دارای تمایلات ترنس های سکچوال هستید در وهله اول یک یا چند جلسه مشاوره حقوقی تغییر جنسیت را دریافت نمایید. سپس می توانید مراحل ذیل را با کمک و راهنمایی مشاورین حقوقی سپری کنید تا به حق ذاتی خویش در این خصوص دست پیدا کنید. این مراحل عبارتند از:

  1. مراجعه به روانپزشک
  2. گذراندن دوران روان درمانی
  3. دریافت تاییدیه از مراکز درمانی مبنی بر ترنس بودن
  4. انجام آزمایش های تشخیص سطح هورمون و کاریوتایپ برای اطمینان از اینکه فرد دچار اختلال هورمونی یا کروموزومی نمی باشد
  5. مراجعه به دادگاه و ارائه دادخواست تغییر جنسیت، درخواست تغییر نام در شناسنامه و مانند آن
  6. ارجاع فرد تراجنسی از دادگاه به پزشکی قانونی برای دریافت تاییدیه مدارک پزشکی
  7. تایید پزشکی قانونی و ارجاع به قاضی دادگاه حقوقی
  8. دریافت حکم قاضی مبنی بر جواز تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه و انجام تمام امور و کارهایی که متناسب با جنسیت حال حاضر است.

عمل جراحی بر روی ترنس های سکچوال

یکی از مهمترین سوالاتی که در جلسات مختلف مشاوره حقوقی تغییر جنسیت مطرح می شود این است که اصولا چه نوع عمل یا اعمال جراحی بر روی آن ها صورت می گیرد. هرچند این مقوله به علم پزشکی مرتبط می گردد با این حال اغلب مشاوران حقوقی نیز سعی کرده اند اطلاعات مفیدی را در این زمینه به دست آورده و ضمیمه مشاوره نمایند. در یک نگاه کلی می توان عمل جراحی افرادی که متقاضی تغییر جنسیت هستند را شامل موارد ذیل دانست:

  1. جراحی بالاتنه اعم از جراحی صورت و سینه ها
  2. جراحی پایین تنه برای تغییر دستگاه تناسلی (به دو شکل روده ای یا پوستی برای آقایان)
  3. جراحی های زیبایی که شامل تمام ارکان بدن است و متناسب با جنسیت تعیین شده انجام می شوند همانند جراحی بینی، گونه، گردن، سینه، تارهای صوتی، لیزر کردن موهای زائد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *