مشاوره حقوقی در رابطه با سرقت

مشاوره حقوقی سرقت : سرقت یک فعل مجرمانه می باشد و انسان نیز از ابتدای خلقت تاکنون با آن مواجه بوده است. بسیاری از مردم تصور می کنند با جزییات این جرم آشنا هستند اما یک جلسه مشاوره حقوقی سرقت کافی است تا بخوبی متوجه شوید که ابعاد و زوایای بسیاری در خصوص این جرم وجود دارد که عامه اجتماع از آن ها بی خبر هستند. حتی ممکن است مشاوره حقوقی سرقت شما را به این نتیجه برساند که شخصا نمی توانید از خود دفاع کنید و بهتر است به وکیل سرقت مراجعه کنید. در هر صورت بهتر است این مقاله را در راستای افزایش اطلاعات خود مطالعه نمایید.

تعریف حقوقی سرقت

سرقت در قانون جزا به صورت ربودن مال متعلق به دیگری تعریف شده است. ربودن یک فعل خاص است که باید در خفا و پنهانی صورت گیرد. البته پنهانی بودن از منظر صاحب مال مدنظر است و اگر فردی در روز روشن قفل منزل دیگری را شکسته و برخی از وسایل او را بردارد باز هم مشمول سرقت است هرچند ممکن است برخی از همسایه ها او را مشاهده کرده باشند اما ندانند که طرف سارق است و در حال سرقت می باشد.

مشاوره حقوقی سرقت

انواع سرقت

سرقت به دو نوع سرقت حدی و سرقت تعزیری تقسیم می شود. سرقت حدی مشمول مجازات حد و سرقت تعزیری مشمول مجازات تعزیری است. مجازات سرقت حدی قطع چهار انگشت دست راست به نحوی که کف دست باقی بماند می باشد اما سرقت تعزیری مشمول حبس، جریمه نقدی یا شلاق می گردد.

تفاوت این دو نوع سرقت در این است که سرقت حدی قابل بخشش نیست اما سرقت تعزیری را می توان مشمول گذشت شاکی خصوصی دانست و صرفا جنبه عمومی جرم و مجازات را اجرا کرد. سرقت حدی قطعا منجر به سوء پیشینه می شود اما سرقت تعزیری این گونه نیست و ممکن است مشمول سوء پیشینه نباشد.

شرایط وقوع سرقت

برای اینکه سرقت در مقابل مقام قضایی اثبات گردد باید شرایط ذیل فراهم باشد:

  1. مال دزدیده شده باید مالیت داشته و ارزش اقتصادی داشته باشد.
  2. مال مورد نظر باید قابلیت جابجایی داشته باشد. بنابراین نمی توان در خصوص زمین و املاک از واژه سرقت استفاده نمود.
  3. برداشتن و جایجایی مال باید بدون رضایت صاحب مال صورت گیرد. بنابراین مصادیق کلاهبرداری از محدوده سرقت خارج می شوند.
  4. مال مورد نظر باید دارای مالک خصوصی باشد و در زمره اموال دولتی یا اموالی که به دولت سپرده شده اند قرار نداشته باشد. بنابراین اختلاس نیز از این محدوده خارج می گردد.
  5. مال باید در نتیجه سرقت از تصرف مالک خارج شده باشد.
  6. مال باید در حرز مناسب نگهداری شده باشد و سارق برای برداشتن مال باید هتک هرز کند.

نکته ای که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد این است که اگر سارق مال را برای تامین امرار معاش خود یا خانواده برداشته باشد نمی توان مجازات حد را بر او اجرا نمود. پیشگیری از محکومیت به سرقت حدی و قطع انگشتان مهمترین علت مراجعه افراد به وکیل سرقت و ارائه پرسش در مشاوره حقوقی سرقت است.

مجازات سرقت

مجازات این جرم با توجه به نوع جرم ارتکابی و همچنین شرایط ارتکاب سرقت متفاوت است. سرقت ساده مشمول سه ماه و یک روز تا ۲ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق است اما وجود عوامل مشدده باعث می شود مجازات سرقت مشدد نیز در خصوص سارقان اجرا گردد. در این خصوص می توان به سرقت در شب، تعدد سارقان، سرقت مسلحانه، بالا رفتن از دیوار، شکستن حرز، استفاده از عنوان با لباس مستخدم دولت، مامور دولتی قلمداد کردن، بکاربردن کلید ساختگی، سرقت از محل مسکونی، سرقت همراه با آزار یا تهدید، سرقت از محل‌های عمومی، مستخدم، شاگرد و کارگر بودن سارق، سرقت به اقتضای شغل، کیف زنییا جیب بری و امثال آن، سرقت در مناطق بحرانی، سرقت آب، برق و گاز و تلفن.به عنوان عوامل مشدد اشاره نمود.

همچنین قانون مجازات اسلامی راهزنی و سرقت را در صورتی که با استفاده از اسلحه همراه باشد مشمول محارب دانسته و مجازات محارب را در خصوص آن ها اعمال می کند. سایر مجازات های تعیین شده در قانون برای سرقت به شرح ذیل است:

  • سرقت اسناد: شش ماه تا دو سال حبس
  • سرقت توسط امین: سه تا ده سال حبس
  • سرقت در نتیجه از بین بردن مهر یا شکستن پلمپ: دو تا ده سال حبس

گروه وکلای عدل محور به منظور ارائه خدمات حقوقی ارزان برای عموم مردم اماکان ارائه مشاوره حقوقی به صورت تلفنی را فراهم اورده برای ارتباط رایگان با وکیل متخصص سرقت تهران با شماره مندرج در سایت تماس حاصل فرمائید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *