مطالبه نفقه
مطالبه نفقه : در ابتدا به شما پیشنهاد میکنیم برای فهم دقیق و بهتر کلمه نفقه به مقاله ی ما تحت عنوان ” نفقه ” در همین وبسایت مراجعه کنید و در درجه دوم وظیفه خود را میدانیم که به دلیل حساسیت بسیار بالای مطالبه نفقه در دعاوی مطروحه همانند مطالبه مهریه ، از مشورت با وکیل خانواده غافل نشوید .
همان طور که در مقاله نفقه برای شما عزیزان ذکر کردیم ، نفقه مال و مخارجی است که مرد در صورت تمکین زن موظف است به او پرداخت نماید ، حق قانونی زن است و مطابق شانیت زن ارزش گذاری میشود ، حال اگر مردی بنا به دلایل غیر موجه از پرداخت مهریه سر باز زند ، زن میتواند با مراجعه به دادگاه حقوقی یا کیفری ، مطالبه نفقه خود را کند.
مگر آنکه عدم پرداخت نفقه در اثر عدم تمکین زوجه باشد که همانگونه که قبلا گفته شد ، زن در آن صورت مستحق نفقه نیست و اثبات عدم تمکین وی نیز با زوج میباشد.
راه های مطالبه نفقه
برای مطالبه مهریه فقط یک راه وجود دارد ؛ دادگاه حقوقی اما اگر مردی نفقه را بپردازد اما منزل را ترک کند ، عنوان مجرمانه ” ترک انفاق ” داشته که مجازات از شش ماه تا دو سال حبس کیفری دارد که به مقاله ” ترک انفاق ” در همین وبسایت برای اطلاعات بیشتر مراجعه کنید.
مطالبه نفقه از طریق دادگاه حقوقی
اگر زن بخواهد از طریق دادگاه حقوقی طرح دعوی کند ابتدا باید به دفاتر خدمات قضائی مراجعه و دادخواست مطالبه نفقه خویش را مطرح کند ، سپس رسیدگی به دادخواست وی در دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف صورت میگیرد و اگر عدم تمکین وی ثابت نشود ( اصل بر تمکین زوجه از شوهر خویش میباشد ) ، استحقاق زن به نفقه ثابت شده و سپس دادگاه قرار ارجاع به کارشناسی صادر کرده و کارشناس محترم با توجه وضعیت مالی و خانوادگی و وجهه اجتماعی زن در اجتماع و … مقدار میزان نفقه را مشخص کرده و زن میتواند نفقه تمام مدتی که به وی پرداخت نشده است را نیز مطالبه کند . ( یعنی نفقه دوران گذشته و قبل از طرح دعوی در دادگاه به هر میزان که باشد و قابل اثبات باشد )
مطالبه نفقه اقارب
نحوه مطالبه نفقه اقارب نیز همانگونه است که برای نفقه زوجه مطرح شد فقط یک تفاوت اساسی با نفقه زوجه دارد و آن این است که اقارب نمیتوانند نفقه دوران گذشته را مطالبه کنند و فقط میتوانند فرد واجب النفقه را محکوم به پرداخت نفقه آینده نمایند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.