معاملات اضطراری
همه ی ما در زندگی شرایط و معاملات اضطراری را تجربه کرده ایم. فوت ناگهانی،بیماری فرزند یا همسر،ورشکستگی،سرقت اموال و … همه و همه از مواردی هستند که موارد اضطراری یا emergency محسوب میگردند.
حال در برخی مواقع در این موارد اضطراری فرد ممکن است ناچار به معاملاتی گردد. که در صحت و سقم این دست از دعاوی در علم حقوق محل اختلاف و محل بحث است.
در این مقاله به بررسی معاملات اضطراری میپردازیم پس با ما همراه باشید و برای مشاوره حقوقی با شماره ٠٩٣٠٥٢٩٧٥٠٤ تماس حاصل فرمایید و با عدل محور در ادامه مطلب همراه باشید.
معاملات اضطراری چه معاملاتی هستند؟
فرضی را در نظر بگیرید که شما دارای همسر و فرزند میباشید. در یک لحظه فرزند شما،با ماشینی تصادف میکند و نیاز به عمل جراحی فوری دارد و شما در لحظه به وجه نقد نیاز دارید. برای تهیه این وجه نقد مجبور میشوید خانه خود را به زیر قیمت به فروش برسانید تا هزینه جراحی فرزند خود را تهیه کنید. به همین دلیل از فروش خانه خود نه تنها سودی نمیبرید بلکه ضرر هم میکنید.
حالتی دیگر را در نظر بگیرید که شما بدهکار فردی هستید و گمان میکردید تا موعد پرداخت بدهی خود،میتوانستید بدهی خود را جور کنید. منتها این اتفاق نمی افتد و شما برای جور کردن مبلغ بدهی خود،ماشین خود را که قیمت روز آن ٦٠٠ میلیون میباشد به نصف قیمت یعنی ٣٠٠ میلیون میفروشید.
در فرض دیگری ممکن است شما روزی به خانه خود بروید. ببینید که دزد تمامی خانه ی شما را و وسایل خانه شما را به سرقت برده است. شما هیچ وسیله ای برای ادامه زندگی ندارید و برای تهیه وسایل زندگی مجبور به فروش زمین پدری خود زیر قیمت خرید میشوید.
فرضی دیگر نیز وجود دارد که در حالتی شما ممکن است در پروسه طلاق و جدا شدن از همسر خود باشید. مجبور به پرداخت مهریه شوید و برای تهیه مبلغ مهریه،مجبور به فروش ماشین خود گردید.
تمامی موارد فوق نظیر عمل جراحی فوری فرزند،سر رسیدن موعد پرداخت بدهی،تهیه وسایل اولیه زندگی،پرداخت مهریه و … همه و همه موارد اضطراری هستند. که فرد در آن حالات مضطر محسوب میشود و معاملاتی که او میکند تحت عنوان معاملات اضطراری محسوب میشود.
تفاوت معاملات اضطراری و معاملات اکراهی
معاملات اکراهی با معاملات اضطراری تفاوت دارد و معاملات اکراهی آن است. که فرد دیگری و عامل خارجی دیگری فرد را مجبور به انجام معامله نماید. به عنوان مثال شخص ثالثی فرد را تهدید کند که اگر زمینت را به نصف قیمت نفروشی تو را میکشم. یا فرزندت را به قتل میرسانم و به همسرت تجاوز میکنم.
موارد فوق معاملات اکراهی هستند که فرد آنقدر تخت فشار خارجی قرار میگیرد. که اراده و اختیار خود را از دست میدهد و هیچ چاره ی دیگری جزء انجام کاری که عامل خارجی از او خواسته است،ندارد.
حکم معاملات اکراهی غیر نافذ بوده و تا زمان تنفیذ شخص فروشنده،صحیح نشده و غیرنافذ باقی میماند.
حکم معامله اضطراری
معاملات اضطراری بر خلاف معاملات اکراهی صحیح بوده و شخص معامله کننده اراده و اختیار خود را بر خلاف معاملات اکراهی از دست نداده است. بلکه به دلایل خارجی و اضطراری به این تصمیم تن داده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.