گرفتن نفقه از پدر شوهر

نحوه گرفتن نفقه از پدر شوهر

یکی از روش های دریافت نفقه دریافت و گرفتن نفقه از پدر شوهر میباشد که از لحاظ قانونی امکانپدر میباشید همچنین این امر دارای شرایط و ضوابط می باشد در ادامه مطلب با عدل محور همراه باشید.

هنگامی که زن و مردی با یکدیگر ازدواج میکنند،بعد از خوانده صیغه ازدواج و انعقاد عقد نکاح وظایفی بر دوش هر کدام از آن ها مینشیند.
برخی از این وظایف مشترک هستند و برخی دیگر فقط به زن و یا فقط به مرد اختصاص دارند. یکی از این وظایفی که به زنان اختصاص دارد تمکین کردن از شوهرشان بوده که مطابق قانون موظفند با همسر خود با خوشرویی رفتار کنند. و ریاست مرد در خانواده را بپذیرند و با همسر خود رابطه زناشویی برقرار کنند و در مقابل این کاری که انجام میدهند وظیفه ای تحت عنوان “نفقه دادن” بر دوش مرد قرار میگیرد.

پس همانگونه که گفتیم نفقه مستحق زنی است که تمکین کرده و با همسر خود رابطه زناشویی برقرار میکند. و در منزل مشترک با همسر خود سکونت دارد.

نفقه چیست؟

نفقه که یکی از وظایف مرد در مقابل زنی که تمکین میکند،میباشد. آن است که مرد موظف است برای زنی که ناشزه نیست،خرجی لازم و کافی بدهد. این خرجی باید شامل نیاز های ضروری زن نظیر خوراک،پوشاک،تهیه مسکن مناسب،تهیه لوازم زندگی مناسب و همچنین هزینه های دارویی و درمانی و … باشد.

گرفتن نفقه از پدر شوهر

حال چنانچه مردی نفقه ندهد،زن میتواند نفقه معوقه خود و نفقه گذشته خود را از دادگاه مطالبه کند. که چنانجه مبلغ آن زیر بیست میلیون تومان بوده باشد. باید به شوراهای حل اختلاف و چنانجه بالای بیست میلیون تومان باشد. به دادگاه خانواده صالح به رسیدگی مراجعه نماید.

توقیف اموال برای نفقه معوقه

هنگامی که زنی دادخواست مطالبه نفقه معوقه خود را تنظیم میکند. میتواند قبل از تقدیم دادخواست یا حین تقدیم دادخواست یا حتی بعد از تقدیم دادخواست و گاهاً حتی در مرحله اجرای حکم،درخواست توقیف اموال فرد برای بدهی خود مبنی بر نفقه معوقه را داشته باشد. در صورت آنکه دلایل کافی داشته باشد نظیر آنکه ناشزه نبوده باشد و یا مرد در زمان مشخص و متناسب و قانونی نفقه را نپرداخته باشد. میتواند اموال مرد را که جزء مستثنایت دین نیستند به نفع خود توقیف نماید.

مستثنیات دین چیست؟

مستثنیان دین اموالی هستند که برای ادامه زندگی و داشتن زندگی نرمال و معمولی لازم هستند. و هیچ طلبکاری نمیتواند آن ها را به نفع خود توقیف نماید. به عنوان مثال چنانجه مردی خانه ای صد متری داشته باشد که در آن زندگی میکند. نمیتوان آن را برای طلبی توقیف کرد چرا که در صورت توقیف وی دیگر مکانی برای زندگی نخواهد داشت. در صورتی که ماشینی متناسب و معمولی داشته باشد که نیاز های روزمره وی را برطرف کند امکان توقیف آن وجود ندارد.

همچنین لوازم کار فرد هرچقدر هم که قیمت آن زیاد باشند امکان توقیف شدن ندارند. نظیر وسایل دندانپزشکی برای دندانپزشکان،لبتاپ و وسایل تدریس برای معلمان،وسایل پزشکی برای پزشکان،کتب نفیس و ارزشمند برای وکلاء و. …
حال چنانچه مردی نفقه ندهد و اموالی نیز نداشته باشد که زن آن را به نفع خود توقیف کند. آیا میتوان نفقه را از پدر شوهر زوجه دریافت نمود؟

نحوه گرفتن نفقه از پدر شوهر

باید اذعان داشت که زوجه نفقه معوقه خود را نیمتواند از پدر شوهرش دریافت کند. چرا که کسی که در این میان بدهکار بوده شوهر زوجه میباشد و پدر وی هیچگونه وظیفه ای در قبال پرداخت بدهی پسرش ندارد.

اصولاً هرگز نمیتوان اموال دیگری را برای بدهی دیگری توقیف کرد و رابطه پدر و فرزندی نیز از این قاعده مستثنی نبوده. و نمیتوان اموال پدر را نیز برای فرزند توقیف نمود و چنانچه دادخواست مطالبه نفقه معوقه به طرفیت پدر شوهر تنظیم گردد. به دلیل عدم توجه دعوی به خوانده رد شده و قرار رد دعوی صادر میگردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *