وصول مطالبات چگونه انجام می شود ؟

وصول مطالبات : برای یادگیری مفهموم وصول مطالبات ابتدائا باید با چندین اصطلاح حقوقی آشنا شویم تا سپس به بحث و تعریف وضول مطالبات برسیم.

مطالبات حقوقی

وصول مطالبات در معنای عام یعنی بازپس گرفتن تعهدات و مطالبات از بدهکار و تبدیل اسناد تجاری نظیر چک و سفته به وجه نقد.
رابطه وصول مطالبات رابطه ای است که در یک سوی آن دائن یا طلبکار و در سوی دیگر آن مدیون یا بدهکار وجود دارد.

اسباب ایجاد مطالبات حقوقی

دسته نخست از اسباب قراردادی و دسته دیگر غیرقراردادی هستند. در هر دو مورد فرد ملزم به پرداخت وجهی به طرف دیگر میشود که این الزام میتواند ناشی از وجهی باشد که در قرارداد تعیین شده که به آن وجه التزام گویند و یا در زمره الزامات خارج از قرارداد قرار گیرد.

اسناد مسبب ایجاد مطالبات حقوقی

در درجه اول میتوانند اسناد عادی و یا رسمی باشند

یعنی تعهدی که فرد ملزم به تادیه آن میشود میتواند ناشی از یک سند رسمی همانند قرارداد هایی که در دفترخانه ثبت میشوند و یا یک سند عادی همانند قولنامه باشد.
که قطعاً قراردادهای با اسناد رسمی در رویه قضائی از مزیت های بیشتری نسبت به اسناد عادی برخوردار هستند.

در درجه دوم اسناد تجاری و غیر تجاری هستند

اسنادی همانند چک و سفته که در زمره مهم ترین اسناد تجاری قرار میگیرند و همچنین با وجود افزایش استفاده از اسناد تجاری علی الخصوص چک ، میتوان آن را رایج ترین سند تجاری مورد استفاده برای وصول مطالبات دانست.

وصول مطالبات

این را در نظر داشته باشید که چک سندی عادی است اما در حکم سند لازم الاجراست ؛ یعنی تمامی احکامی که برای اسناد لازم الاجرا استفاده می شوند در مورد چک نیز کاربرد دارند.

لازم به ذکر است که وصول مطالبات از طریق چک با استفاده از سه روش می‌تواند صورت بگیرد؛ روش حقوقی، روش کیفری و مراجعه به اجرائیه ثبت. هر یک از روش‌های فوق دارای شرایط قانونی و مزایا و معایبی هستند که در مقاله ” چک ” در همین وبسایت میتوانید به مطالعه آن بپردازید.

روش های وصول مطالبات حقوقی

وصول مطالبات حقوقی از دو روش میتواند صورت گیرد : حقوقی و غیر حقوقی

روش غیر حقوقی وصول مطالبات

در این حالت خود شخص طلبکار سعی میکند با مراجعه به بدهکار ، طلب خود را وصول کند.اولین گام در این روش ، مذاکره با شخص بدهکار می باشد . در این حالت فرد باید با اصول ابتدائی مذاکره ، توجه به اوصاف بدهکار ، توجه به وضعیت مالی و شغلی وی ، روانشناسی وصول مذاکرات و … آشنایی داشته باشد که حتما قبل از انجام آن کار مشاوره با یک وکیل و یا همکاری یک وکیل حقوقی توصیه اکید می شود. در این حالت فرد ممکن است اقدام به اعمالی نظیر تهدید بزند که میتواند برای وی جنبه کیفری داشته و دریافت مطالبه طلب وی را نیز با تاخیر مواجه کند.

در این روش طلبکار میتواند با ارجاع موضوع دعوی به داوری ، موضوع دعوی خود را تا حدودی حل و فصل نماید تا در نهایت وی درگیر دعاوی کیفری و … نشود.

روش های حقوقی وصول مطالبات

روش های حقوقی خود نیز به دو بخش حقوقی و کیفری تقسیم می شوند . که زمانی به کار می‌روند که یا روش‌های غیرحقوقی به نتیجه نرسیده باشد و یا میزان دین و نوع رابطه‌ حقوقی به نحوی باشد که امکان استفاده از روش‌‌های دیگر وجود نداشته باشد.

قرارداد وصول مطالبات

در این زیر شاخه ، اشخاص ثالثی با بستن قرارداد با شخص طلبکار ، وظیفه ی دریافت دیون و طلب وی از شخص بدهکار را بر عهده میگیرند.

وصول مطالبات از طریق وکیل

گروه وکلای عدل محور آماده ی ارائه خدمات در خصوص وصول مطالبات چه از طریق غیر حقوقی به عنوان مذاکره کننده و یا داور و چه از طریق حقوقی میباشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *