وکالتنامه خروج از کشور
مطابق قوانین ایران در رابطه با وکالتنامه خروج از کشور ،زنان مجرد تا ١٨ سالگی برای خروج از کشور نیاز به اذن و اجازه پدر خود دارند. و بعد از ١٨ سالگی نیازی به اجازه هیچ کسی برای خروج از کشور ندارند.
اما در خصوص زنان متاهل چه زیر ١٨ سال باشند چه بالای ١٨ سال فرقی ندارد. آن ها برای خروج از کشور،گرفتن پاسپورت،تمدید پاسپورت و … نیاز به رضایتنامه کتبی همسر خود دارند. و چنانچه همسر آنان رضایت ندهد،آن ها حق خروج از کشور را ندارند.
همچنین گاهاً شوهر میتواند رضایت برای خروج از کشور را به زوجه بدهد امّا هر زمان که خواست میتواند از اجازه خود عدول کند و زوجه را ممنوع الخروج کند.
با پرونده های متعددی در محاکم دادگستری رو به رو هستیم که زوج در اثنای طلاق ،فرزند مشترک را بدون اطلاع مادر فرزند یعنی زوجه،از کشور خارج کرده است. و قبل از خروج فرزند مشترک از کشور زوجه خود را ممنوع الخروج کرده است. که زوجه نتواند از کشور برای گشتن و پیدا کردن فرزند مشترک از کشور خارج شود.
اما در مقابل آن مرد برای خروج از کشور نیازی به اجازه هیچ کسی ندارد و هیچ فردی نمیتواند او را ممنوع الخروج کند. مگر آنکه مرد بدهکاری مالی داشته باشد و این بدهکاری وی در دادگاه ثابت شده باشد. و به مرحله ی اجرا رسیده باشد و دادگاه دستور ممنوعیت خروج از کشور داده باشد که به این آسانی ها نبوده و زمان میبرد.
آیا برای حل این مشکل راهکار حقوقی وجود دارد؟ بله!
حق خروج از کشور زوجه
حق خروج از کشور یا وکالتنامه خروج از کشور،وکالتنامه ای است که زوجه میتواند حین عقد نکاح یا بعد از انعقاد عقد نکاح،از زوج میگیرد. و تنظیم میگردد که مطابق این وکالتنامه،زوج به زوجه وکالت میدهد که هر زمانی که خواست برای تمدید گذرنامه و دریافت گذرنامه،به وکالت از زوج امضاء نماید و رضایتنامه کتبی زوج را،زوجه به وکالت از وی امضاء نماید.
حال این وکالتنامه باید شرایطی داشته باشد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت ، با عدل محور همراه باشید.
شرایط وکالتنامه خروج از کشور
در ادامه به ذکر چندین شرایط وکالتنامه خروج از کشور میپردازیم اما اگر قصد تنظیم وکالتنامه خروج از کشور دارید حتماً قبل از تنظیم آن با وکیل و یا مشاور حقوقی گروه وکلای عدل محور با شماره ٠٩٣٠٥٢٩٧٥٠٤ تماس بگیرید و از مشاوره حقوقی بهره مند شوید.
از شرایط مهم و حیاتی وکالتنامه خروج از کشور میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
١.اسقاط حق عزل وکیل توسط موکل
در عقد وکالت، موکل میتواند هر زمان که میخواد وکیل را عزل کند اما چنانچه حق عزل خود را ساقط کند. دیگر حق عزل وکیل را ندارد و در وکالتنامه خروج از کشور نیز این موضوع صدق میکند. یعنی چنانچه حق عزل ساقط نگردد موکل یعنی زوج میتواند هر زمان که میخواهد وکیل را عزل کند و در واقع اعتبار وکالتنامه به اراده موکل است و این به نفع زوجه نیست.
٢.در بر گرفتن عموم موارد اداره گذرنامه
باید تمامی مواردی که در اداره گذرنامه نیاز به صدور اجازه شوهر برای خروج از کشور بوده یک به یک در وکالتنامه ذکر گردد و موردی نباید از جا بیافتد.مواردی نظیر شمول تمامی کشورهای دنیا،تمدید پاسپورت،گرفتن گذرنامه و …
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.