وکیل اجرای احکام ، متخصص و کاربلد

وکیل اجرای احکام : وکالت صرفا به مرحله طرح دعوا و دفاع از پرونده در مقابل مقام قضایی محدود نمی شود بلکه تمام مراحل اجرای عدالت، از زمان طرح شکایت در کلانتری یا دادسرا و اجرای احکام را دربرمی گیرد. شما می توانید به عنوان یک موکل به وکیل خود، وکالت تام دهید و از حضور در تمام مراحل فوق معاف شوید اما باتوجه به اینکه وکالت در دنیای امروز به یک امر تخصصی تبدیل شده است برای اجرای حکم صادره از دادگاه بهتر است به یک وکیل حقوقی مراجعه نمایید. در ادامه این مبحث را به صورت شفاف تر بررسی می کنیم.

وکیل متخصص اجرای احکام

صدور حکم از اهمیت بسیار زیادی برای دستگاه قضایی برخوردار است اما بدون سیستم اجرایی ارزش خود را از دست می دهد. در واقع عدالت زمانی برقرار می شود که احکام صادره از دادگاه ها به مرحله اجرا برسند.

وکیل اجرای احکام

اهمیت این امر زمانی مشخص می شود که بدانید اجرای حکم در صورتی امکان پذیر است که خواهان یا شاکی (یا فردی که حکم به نفع او صادر شده است) اجرای حکم را از دادگاه درخواست نماید. اجرای احکام باتوجه به نوع پرونده و محل صدور حکم به دو نوع اجرای احکام مدنی و اجرای احکام کیفری تقسیم می شوند.

شرایط اجرای احکام

تفاوتی ندارد که حکم صادره از دادگاه مدنی باشد یا دادگاه کیفری! در هر صورت لازم است تا شرایط ذیل پیش از اجرای حکم ایجاد شوند در غیر این صورت، اجرای احکام امکان پذیر نخواهد بود. این شرایط عبارتند از:

  • قطعیت یافتن حکم بدین معنا که دیگر امکان تجدیدنظرخواهی، واخواهی، اعتراض و … وجود نداشته باشد.
  • درخواست صدور اجراییه توسط توسط فردی که حکم به نفع او صادر شده است.
  • ابلاغ حکم به طرفین

در خصوص درخواست اجرای حکم باید این نکته را متذکر گردید که شاکی یا خواهان صرفا می تواند نسبت به جنبه خصوصی درخواست اجرای احکام دهد و بررسی جنبه عمومی و اجرای حکم در خصوص این بخش از پرونده ها بر عهده دستگاه قضایی است.

نحوه اجرای احکام کیفری و مدنی

اجرای احکام کیفری تحت نظر دادستان انجام میشود و در این خصوص باید به تعداد کافی دادورز در دادسرای هر منطقه وجود داشته باشد. در دادسرا یک قاضی جهت اداره امور مراحل اجرا فعالیت می کند اما اگر در رای صادر شده احتیاج به توضیح و تفسیر و تغییر باشد به عهده دادگاه صالح خواهد بود و از حیطه اختیارات قاضی اجرای احکام کیفری خارج است.

اجرای احکام مدنی یک مرحله طولانی از نظر صرف زمان و انجام دستورات و استعلامات عدیده و همچنین ابلاغ و انجام کارشناسی و مزایده های چندمرحله ایست که نیازمند پیگیری می باشد.

شما در این مرحله ممکن است با هرکدام از مواردی همانند توقیف اموال، جلب اشخاص، رفع آثار ، برگزاری مزایده، بازگرداندن اوضاع به وضع سابق و … مواجه شوید. واحد اجرای احکام مدنی در دادگستری ها قرار دارد و برای هر شعبه به تعداد مورد نیاز از قاضی اجرای احکام و دادورزها بهره می برند.

چرا باید به وکیل اجرای احکام مراجعه کرد؟

اجرای احکام یک مرحله مهم و حساس در دادرسی محسوب می شود با این حال به علت مشکلاتی که به دنبال دارد بسیاری از وکلا از پذیرش چنین پرونده هایی خودداری می کنند. یکی از مهمترین عوامل موثر در رد پرونده های اجرای احکام توسط وکلا، دردسرهای مربوط به اجرای حکم و همچنین ساعات نامناسبی است که از حیث کاری برای آن ها در نظر گرفته می شود.

بسیاری از وکلا در زمان تنظیم قرارداد وکالت از درج وکالت در اجرای احکام خودداری می کنند به همین دلیل شما را تا زمان صدور حکم و قطعیت آن همراهی کرده و شما برای اجرای حکم موظف به انعقاد یک قرارداد جدید با عنوان وکالت در اجرای احکام خواهید بود.

البته این امر یک مسئله جدی نیست و شما بهتر است در این زمینه به یک وکیل متخصص در اجرای احکام مراجعه کنید چرا که وکلای متخصص در این زمینه از صبر و حوصله بسیار زیادی برخوردار بوده و همچنین از تبحر بالایی برای اجرای حکم مطابق با نتایج صادره برخوردار هستند. هرچند امکان اجرای احکام بدون حضور وکیل نیز وجود دارد اما باتوجه به رفت و آمدهای بسیار زیاد و دردسرهای فراوانی که دارد بهترین گزینه ممکن انتخاب یک وکیل اجرای حکم خواهد بود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *