وکیل برای ملک مشاع

وکیل برای ملک مشاع : از مهمترین دعاوی ملکی که آمار نسبتاً بالایی از پرونده های ملکی را به خود اختصاص داده پرونده فروش ملک مشاع است که اغلب اوقات هم با اختلاف مالکین همراه هست.

 

وکیل برای فروش و تقسیم ملک مشاع

بسیار پیش آمده که شرکا بعد از مدتی نمی توانند با یکدیگر بر سال ملک مشترک یا مال مشاع توافق کنند بنابراین نوبت به تقسیم مال یا جداسازی مال یا افراز ملک می رسد در نهایت اگر امکان افراز وجود نداشته باشد نوبت به دستور فروش ملک مشاع می رسد که در ادامه به هرکدام مفصل خواهیم پرداخت. در چنین پرونده هایی نیاز به وکیل متبحر و متخصص یک نیار غیر قابل انکار است قطعاً استمداد و بهره گیری از دانش و تجربه وکیل ملک مشاع می تواند روند رسیدگی به پرونده ملک مشاع را تسریع بخشد.

وکیل برای ملک مشاع

منظور از ملک مشاع چیست؟

همانطور که از اسم آن پیداست زمین یا خانه یا ملکی است که مالکیت آن فی مابین چند شخص تقسیم شده است و هرکدام از این افراد به میزان قدر السهم خود در مالکیت مال مشاع شریک هستند بنابراین اختلاف در نحوه استعمال چنین اموالی بسیار زیاد است. به دلیل آنکه همه شرکا در تمامی اعضا مال شریک هستند و هرگز نمی توان یکی از شرکا را نسبت تصرف در مال مشاع محدود کرد.

تقسیم ملک مشاع

برای تقسیم ملک مشاع 2 حالت وجود دارد :

حالت اول

برای زمانی است که طرفین  یا مالکین مال مشاع با یکدیگر بر سهم خود و محل تصرف خود توافق کنند وهیچ مشکلی با یکدیگر در خصوص میزان و محل مالکیت خود نداشته باشند این، سریع ترین و راحت ترین راه تقسیم ملک مشاع است اگر چنین باشد مالکین باید وکیل ملک مشاع مراجعه کنند تا توافقنامه ای در خصوص تقسیم ملک مشاع به صورت قانونی و مکتوب تنظیم شود سپس این توافقنامه می بایست در یکی از دفاتر اسناد رسمی محل وقوع ملک یا مال مشاع ثبت شود بعد از این مرحله هرکدام از مالکین و شرکا می توانند جداگانه نسبت به خرید و فروش سهم خود اقدام کنند.

حالت دوم

برای زمانی است که بین شرکا و مالکین مال مشاع اختلاف وجود داشته باشد در این حالت چاره ای جز اقامه دعوای افراز ملک مشاع توسط وکیل ملک مشاع نیست. افراز ملک یعنی سهم هرکس و محدود تصرف هر کس به صورت دقیق مشخص و معین شود. در صورتی که افراز ملک مشاع عملی شود هر فردی مالک سهم خود خواهد بود  بعد از آن بدیهی است که هر فرد نمی تواند در سایر حصه ها تصرف یا دخالتی کند، اما در برخی از مواقع حتی  امکان افراز و تقسیم مال مشاع وجود ندارد.

در چه شرایطی امکان افراز ملک مشاع وجود ندارد؟

در برخی از موارد امکان افراز و جداسازی ملک مشاع وجود ندارد من جمله زمانی که تقسیم و افراز مال منجر به از بین رفتن مالیت مال شود یعنی  از ارزش ملک مشاع کاسته می شود. از دیگر موراد ممنوعیت افراز جایی است که تقسیم مال مشاع موجب ورود ضرر و زیان به یکی از شرکا می شود. در خصوص مال وقفی امکان افراز و تقسیم مال فی مابین موقوف علیهم  وجود ندارد.

اگر ملک قابل افراز نباشد چه کنیم؟

چنانچه ملک یا مال مشاعی بنا بر دلایلی که پیش تر بیان داشتیم امکان افراز و تقسیم نباشد ناچار باید سراغ مرحله آخر یعنی دستور فروش ملک مشاع برویم .

در این مرحله وکیل ملکی ابتداعاً باید نسبت به افراز ملک مشاع اقدام کند پس از اثبات عدم تقسیم ملک، گواهی مبنی بر عدم امکان تقسیم مال صادر می شود بعد از این وکیل متخصص ملک مشاع باید درخواست فروش ملک مشاع را از دادگاه محترم داشته باشد در این مرحله ملک و مال به مزایده گذاشته می شود و دایره اجرای حکم، نسبت به فروش مال غیر قابل افراز اقدام خواهد کرد سپس مال با بالاترین قیمت به فروش خواهد رفت و هزینه دریافتی فی مابین شرکا به نسبت قدرالسهم تقسیم خواهد شد.

نکته قابل توجه آن است که هر کدام از شریک ها خودشان می توانند مستقلاً در مزایده شرکت کنند و هیچ مانعی برای آنها در این راه وجود ندارد. بیشترین آمار  درخواست تقسیم و افراز ملک مشاع مربوط به وراث متوفی است که خواهان تقسیم اموال مشاعی به جا مانده از متوفی هستند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *