وکیل تخریب امول شخصی و دولتی

وکیل تخریب امول شخصی و دولتی : اموال به دو دسته شخصی و عمومی تقسیم می شوند که هیچ کس حق تعرض یا آسیب رساندن به اموال دیگران و اموال عمومی را ندارد. در غیر این صورت مجازت تخریب اموال مشمول وی خواهد شد.

یکی از ارکان مهم جرم تخریب وجود سوئیت است. یعنی فرد باید به صورت عمدی نسبت به تخریب یا خراب کردن اموال دیگران یا اموال عمومی اقدام کند. بنابراین اگر در اثر حوادث طبیعی یا به صورت ناخواسته چنین اتفاقی رخ داده باشد نمی شود ایشان را مجرم دانست.

چه افعالی مصداق تخریب هستند؟

هرگونه آسیب رساند و ایجاد خسارت بر ساختمان و ملک مسکونی یا واحد تجاری افراد یا حتی آسیب رساندن و صدمه زدن به حیوان اشخاص مثل صدمه دیدن سگ خونگی ، آتش زدن عمدی ماشین یا موتور افراد همگی جروه تخریب اموال خصوصی می باشد.

در مقابل شکستن یا قطع کردن درختان یا خراب کردن آسفالت خیابان یا حتی آتش زددن سطل آشغال ها و شکستن شیشه بانک ها یا ساختمان های اداری و دولتی، آسیب زدن به وسایل تفریحی پارک ها و حتی شکستن صندلی استادیوم ها و …. همگی جزوه مجموعه تخریب اموال عمومی و دولتی هستند. که ضمن جبران خسارت مالی مجازات کیفری بیشتری هم نسبت به تخریب امول شخصی در انتظار این مجرمین خواهد بود. که در ادامه توسط وکیل کیفری متخصص گروه حقوقی عدل محور بدان اشاره خواهیم کرد.

وکیل تخریب امول شخصی و دولتی

تخریب دسته جمعی

اگر گروهی از افراد به صورت دسته جمعی و همه با هم اقدام به تخریب و آسیب رساندن به اموال شخصی یا دولتی و عمومی نمایند. مطابق ماده 125 قانون مجازات اسلامی تمام آن افراد به مجازات فاعل مستقل آن فعل مجرمانه محکوم خواهندشد. یعنی به طور واضح در جرم تخریب اگر حکم به زندان داده شود همه آنان مستقلاً باید به حبس محکوم شوند. درنهایت تخریب دسته جمعی موجب مجازات و حبس و جزای نقدی دسته جمعی خواهد شد. که در قسمت مجازات تخریب کامل در این خصوص توضیحاتی ارائه خواهیم داد. در آن طرف قضیه اگر مالی که تخریب شده یک مال مشاعی باشد بطبع هر کدام از شرکا یا مالکین حق شکایت علیه مجرمان را خواهند داشت.

مرجع رسیدگی به جرم تخریب

از انجا که جرم تخریب من جمله جرایم کیفری می باشد که مجازات کیفری هم برای مجرمین در نظر گرفته می شود. دادگاه کیفری محل وقوع جرم یعنی جایی که تخریب انجام شده مرجع یا دادگاه صالح برای رسیدگی می باشد.

مجازات تخریب اموال شخصی و اسناد غیر تجاری و محصولات باغ

  • مجازات جرم تخریب بر خلاف تصور مردم مجازات نسبتا سنگینی است. که شامل حبس و زندان و جزای نقدی و جبران خسارت وارده می باشد. چنانچه آسیب وارده بیشتر از10 میلیون باشد. حبس 3 ماه تا 5/1 سال و جبران خسارت وارده در انتظار مجرم خواهد بود.
  • همچنین در ارتباط با سوزاندن یا پاره کردن و از بین بردن اسناد غیر تجاری و غیر دولتی که منجر به ورود خسارت به طرف مقابل شده باشد. زندان یا حبس 45 روز تا 1 سال در انتظار مجرم خواهد بود.
  • حتی در مورد شکار حیوانات ممنوعه یا ناقص کردن حیوان حلال گوشت. که نوعی تخریب محسوب می شوند نیز 45 روز تا 3 ماه حبس یا جزای نقدی در نظر گرفته شده است. در خصوص از بین بردن محصولات باغ یک فرد حبس 3 ماه تا 5/1 سال و 74 ضربه شلاق تعین شده است.

مراحل شکایت تخریب

تنظیم شکوائیه توسط وکیل تخریب اولین اقدام برای پیگیری جبران خسارت و مجازات شخص مخرب می باشد. ثبت در سامانه ثنا مرحله بعدی می باشد که در دفاتر خدمات قضایی انجام می گیرد. پس از حضور در دادگاه در موعد و مکان مقرر، شاکی باید وقوع عمل مجرمانه تخریب و عامدانه بودن این کار همچنین ورود خسارت و ضرر وزیان را اثبات نماید. تنها در این صورت است که مجرم به تناسب جرم واقع یافته به حبس و جریمه نقدی و جبران خسارت در بعضی از موارد به شلاق نیز محکوم خواهد شد.

هرگونه سوال حقوقی در این خصوص داشته باشید. و یا در صورت نیاز به مشاوره حقوقی در رابطه با تخریب می توانید وکلای مجرب عدل محور را از طریق شماره 09305297504 درجریان بگذارید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *