وکیل نفقه + متخصص برای مطالبه نفقه

وکیل نفقه , وکیل متخصص برای مطالبه نفقه : ازدواج و وقوع عقد نکاح برای زوجه و زوج وظایف و مسئولیت هایی را ایجاد میکند. یکی از مهم ترین وظایف و مسئولیت هایی که مرد بر عهده ی خود دارد، پرداخت نفقه زن و تأمین هزینه های مورد نیاز در راستای زندگی است.

در کشور ما (ایران) تأمین نفقه ی زوجه بر عهده ی زوج است. به طور کلّی میتوان گفت نفقه عبارت است از هزینه ی خوراک، پوشاک، مسکن، بهداشت و درمان و هزینه های ضروری.

به چه هنگام زوجه مستحق دریافت نفقه پیش از طلاق و در زمان حیات زوج است؟

در دو حالت زوجه مستحق دریافت نفقه پیش از طلاق و در زمان حیات زوج است.

1- به هنگامی که عقد نکاح میان زوج و زوجه دائم است.زمانی که عقد میان زوج و زوجه موقت است، زوجه نمیتواند از زوج مطالبه ی نفقه نماید. مگر در صورتی که در عقد موقت چنین قید شده باشد که زوج ملزم به پرداخت نفقه است و یا اوضاع و احوال موجود، مرد را ملزم به پرداخت نفقه نماید. برای مثال در صیغه نامه ی عقد موقت قید شده باشد که مدّت زمان صیغه 98 سال است، چنین تصور میشود که مرد ملزم می باشد، نفقه را پرداخت کند.

2- به هنگامی که زوجه از زوج تمکین نماید. به عبارتی مطالبه ی نفقه از سوی زوجه به تمکین او شرط شده است. پس میتوان به چنین نتیجه ای دست یافت که پس از وقوع ازدواج و آغاز زندگی زوج و زوجه در کنار یک دیگر، زوج ملزم به پرداخت نفقه است، البته در صورتی که زوجه از زوج تمکین کند.

مقصود از تمکین زوجه از زوج چیست؟

تمکین زوجه از زوج به معنای انجام تکالیف زوجیت از سوی زوجه، ساکن شدن در منزل مسکونی زوج و درستی معاشرت و برخورد با زوج است. پس به زنی که اقدام به انجام اعمال فوق ننماید، ناشزه اطلاق میگردد.در صورتی که زن بدون داشتن دلایل قانونی از انجام وظایف خود سر باز زند، نمیتواند از زوج نفقه دریافت نماید.

وکیل نفقه

نفقه زوجه در صورت جدایی از زوج

به هنگامی که طلاق زوج و زوجه رجعی و به درخواست مرد باشد توجه به دو نکته الزامی است:

  • طی 90 روز عده، زوج و زوجه از یک دیگر ارث میبرند.
  • زوجه طی 90 روز عده میتواند از زوج نفقه دریافت نماید.

به هنگامی که طلاق زوج و زوجه بائن باشد. در این حالت زوجه ملزم میباشد، عده را نگاه دارد، ولیکن زوج ملزم نمی باشد که نفقه ی 90 روز، معادل 3 ماه را به زوجه پرداخت نماید. ممکن است زوجه به هنگام طلاق از زوج باردار باشد که در این صورت زوج ملزم می باشد تا زمان به دنیا آمدن کودک، نفقه ی زوجه را پرداخت کند.

مطالبه ی نفقه از سوی زوجه در حین زندگی مشترک با زوج

به هنگامی که در طول زندگی مشترک زوجه از زوج تمکین نماید، ولیکن او اقدام به پرداخت نفقه نکند، زوجه میتواند با ارائه ی دادخواست به شورای حل اختلاف یا دادگاه خانواده خواستار دریافت نفقه ی معوقه شود.

در یک نگاه ساده تر زمانی که زوج و زوجه در یک خانه با هم زندگی میکنند، اصل بر این است که زوج نفقه ی زوجه را پرداخت میکند مگر در صورتی میتوان گفت که نفقه از سوی زوج به زوجه پرداخت نمی شود که زوجه ثابت نماید، زوج خانه را ترک نموده و نفقه ی او را پرداخت نمی کرده است.

مدارک لازم برای مطالبه نفقه

اسناد و مدارکی که در راستای مطالبه نفقه مورد نیاز است:

  • مدارک شناسایی اعم از شناسنامه و کارت ملّی.
  • به همراه داشتن سند ازدواج.
  • دلایل مورد نیاز در راستای اثبات عدم پرداخت نفقه از سوی زوج به زوجه.

مزیت استفاده از وکیل نفقه

مزیت های همراهی شما عزیزان توسط وکیل مطالبه نفقه

  • شما می توانید با اتخاذ وکیل نفقه حاذق و مشورت با او در ارتباط با هر یک از زمینه ها، دیگر در مراحل رسیدگی به موضوع حضور به عمل نیاورید.
  • به هنگام حضور وکیل نفقه شما میتوانید سریع تر به هدف خود دست یابید.
  • پس از اتمام مراحل دادرسی و پایان پرونده به نفع زوجه، هنگامی که زوج اقدام به پرداخت نفقه ننماید، وکیل متخصص نفقه میتواند حکم جلب زوج را اخذ نماید.
  • و نهایتاً در صورتی که زوجه تمایل داشته باشد از زوج طلاق بگیرد، وکیل خانواده می تواند به او کمک کند.

مقدار نفقه و نحوه ی محاسبه ی آن توسط دادگاه:

مقدار نفقه با توجه به شئونات زوجه تعیین میگردد. علاوه بر آن عرف و عادت محل زندگی زوجین و همچنین شرایط مالی زوج نیز در آن بی تأثیر نیست. ممکن است زوج و زوجه با یک دیگر در مقدار نفقه به توافق برسند. ولیکن در صورتی زوجین به توافق نرسند، دادگاه اقدام به تعیین مقدار آن خواهد کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *