رمالی و فالگیری مجازات ها + پیگیری پرونده
آیا رمالی و فالگیری جرم است ؟ در این مقاله قصد داریم به شما عزیزان در خصوص رمالی و فالگیری و مجازات آن در قانون توضیح دهیم. رمالی و فاگیری به زبان ساده به این صورت تعریف میشود که چنانچه کسی که خود را فالگیر و یا رمال معرفی میکند مدعی آن باشد که از روی انجام اعمالی نظیر گرفتن نبض، خواندن فال قهوه، کارت کشیدن پاسور و تاروت، دیدن اشک شمع و … بتواند حوادثی که در آینده قرار است برای شما اتفاق بیافتد را در قبال پول پیش بینی کند و یا مدعی آن گردد که با نوشتن دعا و انجام اعمالی بر روی نوشته دعا نظیر انداختن آن در آب روان و یا چال کردن آن در قسمتی از خانه و یا … بتواند معشوقه از دست رفته شما را برگرداند و یا پولی که از دست داده اید را زنده کند و یا رزق و روزی زندگی شما را بیافزاید و تمامی این ادعا ها را در ازای پول اعم از خرد و یا کلان انجام بدهد.
حال سوال این است که آیا انجام این اعمال جرم محسوب می شود و چنانچه وعده ای که رمال یا فالگیر به شما داده است محقق نگردد ، مبلغی که به حساب او واریز شده است قابل برگشت است یا خیر؟
قانون مجازات رمالان و فالگیران
در گذشته و در سال 1324 قانونی تصویب شده بود که منحصراً به رمالان و فالگیران اختصاص داشت و اینگونه عنوان میکرد که چنانچه فردی ادعای رمالی ، فالگیری ، پیش بینی آینده ، دعا نویسی و … را داشته باشد و از این راه امرار معاش کند و این کار را پیشه خود قرار بدهد مجرم محسوب شده و از هفت الی ده روز حبس به همراه دارد و همچنین به مجازات صد الی دویست ریال جزای نقدی محکوم میگردد.
اما قانون مذکور نسخ شده است و در واقع در حال حاضر جرم انگار مقرر و مشخصی در خصوص فالگیران و رمالان وجود ندارد.
مجازات فالگیری و رمالی در قانون کنونی
همانگونه که ذکر شد در حال حاضر در هیچ قانونی جرم انگاری مشخصی در خصوص فالگیری و رمالی تصویب و تعیین نشده است اما این موضوع به نظر نمیرسد باعث آن گردد که نتوان فالگیران و رمالان را مورد پیگرد قانونی قرار داد.
میتوان عمل رمالان و فالگیران را با قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس تطبیق داد به این این صورت که در جایی از ماده یک قانون مذکور اینچنین گفته شده است که ؛ چنانچه هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد و یا به امور غیر واقع امیدوار سازد و یا از حوادث و پیش آمد های غیر واقع بترساند و از این طریق ، وجوه و اموال آنان را تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد ، کلاهبرداری محسوب میگردد.
پس با توجه به تمام آنچه که گفته شد میتوان اعمال فالگیری و رمالی را مطابق ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس ، با کلاهبرداری تطبیق داد و از این طریق آنان را مورد پیگیرد قانونی فرار داد.
مجازات رمالی و فالگیری
اگر بخواهیم رمالی و فالگیری را نوعی کلاهبرداری بدانیم و با ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشا تطبیق بدهیم،پس باید مطابق با ماده و قانون مذکور مجازات آنان را نیز تعیین کنیم.
در این صورت مجازات رمالی و فالگیری علاوه بر رد مال ، یک تا هفت سال حبس تعزیری و جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است میباشد.
دقت داشته باشید که کلاهبرداری و جرایم در حکم کلاهبرداری نیازی به تقدیم دادخواست برای استرداد وجه ناشی از کلاهبرداری ، رمالی یا فالگیری ندارد چرا که در متن قانون ، رد مال پیش بینی شده است و در صورت صدور حکم به محکومیت مجرم ، وجه پرداختی شما به شما مسترد خواهد گشت.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.