نکات حقوقی نوشتن قرارداد
نکات حقوقی نوشتن قرارداد : برای نوشتن یک قراداد صحیح و قابل استناد که برای شما تبعات حقوقی و یا حتی کیفری نداشته باشد ، شما باید بدانید چه ارکانی مهم هستند و لازمه ی این ارکان چیست ؛ آنکه به چه مواردی باید در تنظیم قراداد دقت شود و چه مواردی را از ارکان اساسی قراداد نویسی دانست که در صورت بروز هرگونه مشکل ، بتوان با استناد به قرارداد ، ضمانت اجراهای آن را اعمال نمود.
نوع عقد
در درجه ی اول موضوعی که حائز اهمیت است آن است که شما نوع عقد و یا توافقی که به عنوان طرفین قرارداد با یکدیگر نموده اید را به دقت در قرارداد خود ذکر کنید .
مثلا اگر قصد بیع (خرید و فروش) آپارتمانی را در نظر دارید با تمامی جزئیات و ذکر جزئیات عقد بیع آن را در قراداد ذکر کنید.
طرف قرارداد
اینکه شما با چه کسی توافق برای انعقاد عقد مینمایید ، تعداد آنان و آنکه اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند بسیار حائز اهمیت میباشد.
موضوع قرارداد
آنکه موضوع قرارداد قرار است انجام کاری باشد و یا تعهد به انجام عملی و یا تعهد به تسلیم مالی و یا تسلیم اموالی و عقودی از این قبیل …
اوصاف قراداد
هر قراردادی باید دارای دو نع از اوصاف باشد ؛ اوصاف اصلی و اوصاف فرعی
اوصاف اصلی
اوصاف اصلی آن دسته از اوصافی هستند که اگر در هر قراردادی رعایت نشوند آن قرارداد باطل است حتی اگر طرفین به آن تراضی کنند ؛ همانند مالیت داشتن ، منفعت عقلایی داشتن ، نامشروع نبودن
اوصاف فرعث
اما اوصاف فرعی اوصافی هستند که با تراضی طرفین به وجود می آیند که اگر رعایت نشوند و در قرارداد نوشته شده باشد و تراضی طرفین مکتوب شده باشد ، میتواند برای مشروط له حق فسخ ایجاد کند.
مدت قرارداد
در برخی از عقد ، ذکر مدت قرارداد از ارکان صحت آن قرارداد میباشد همانند عقد اجاره که اگر مدت نداشته باشد باطل است و حتماً باید مدت آن در قرارداد ذکر شود.
مبلغ قرارداد
مبلغ قرارداد یا به اصطلاح حقوقی تر همان ثمن معالمه ، مبلغ و یا مالی است که در برابر مال دیگر و یا خدمات ارائه میشود که میزان ، نوع ، جنس و اوصاف آن به طور دقیق باید در قرارداد ذکر شود تا در صورت عدم وصول ثمن ، ضمانت اجرا داشته باشد.
شروط در قرارداد
ممکن است طرفین برای قرارداد خود شروطی داشته باشند همانند بیع آپارتمان به شرط قبول وکالت طرف مقابل برای بایع.
این شروط که به سه نوع شرط فعل ، شرط صفت و شرط نتیجه تقسیم بندی میشوند و از حیث ضمانت اجرا آثار مختلفی دارند باید در قرارداد ذکر شوند تا در صورت عدم حصول شرط ، بتوان ضمانت اجراهای آن ها بر مشروط علیه اعمال کرد.
حق فسخ
برخی از عقود لازم هستند و هیچ یک از طرفین حق برهم زدن آن را ندارند مگر در صورت اثبات شرایط خیارات.
اما در برخی موارد طرفین با تراضی یکدیگر در قرارداد شرط فاسخ و شرط خیار را گنجانده که در صورت حصول آن شرط چه به صورت قهری و چه به صورت ارادی قابلیت فسخ معامله وجود داشته باشد.
این شرط خیار و شرط فاسخ نیز باید در قرارداد ذکر شوند.
فورس ماژور
بند فورس ماژور بند بسیار مهمی در قرارداد ها میباشد که اصولا به آن توجهی نمیشود ، مثلا آنکه در شرایطی همانند کونا که کسب کارها تعطیل میشود ، در هنگام پرداخت اجاره بها ، تمدید مدت قرارداد ، رسیدن اجل پرداخت ثمن و … چه باید نمود که اگر در قرارداد ذکر نشود نیز فورس ماژور قابل استناد است اما بهتر آن است که ذکر شود.
محل تنظیم قرارداد
محل تنظیم قرارداد از حیث صلاحیت محاکم علی الخصوص در قرارداد های اموال منقول تاثیر بسزایی دارند و حتما باید در قرارداد ذکر شوند تا اثبات آن برای هیچ یک از طرفین مشکل ساز نباشد.
گروه وکلای عدل محور آماده ارائه خدمات در خصوص مشاوره تنظیم قرارداد و تنظیم قرارداد های شما عزیزان و حضور به عنوان وکیل حقوقی ، مشاور و ناظر در محل انعقاد قرارداد شما میباشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.